Terug naar SOS Alarm: 112 bellen met een app
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

SOS Alarm: 112 bellen met een app

Door Jelle Mol7 mei 2015 11:132 min. leestijd0

Update 13:45 (ter volledigheid): SOS Alarm betreft een app van de gelijknamige organisatie, en is dus géén dienst van de overheid. Met de app is het mogelijk om 112 te bellen, maar extra informatie zoals de locatie en foto’s wordt niet meegestuurd naar de meldkamer. Het advies van de overheid is om 112 direct te bellen, en eventueel naderhand contact te zoeken met burgerhulpverlening.

Oorspronkelijke bericht: In de nieuwste versie van de SOS Alarm-app is het mogelijk om direct 112 te alarmeren en extra informatie zoals de locatie mee te sturen. Hiermee kan de aanrijtijd van van hulpverleners aanzienlijk verkort worden, stelt de organisatie achter SOS Alarm. De app voor de iPhone is gratis te downloaden in de App Store. Een versie voor Android is ook beschikbaar; de app voor Windows is nog in de maak.

112 bellen

Dankzij SOS Alarm wordt het mogelijk om hulpdiensten niet alleen telefonisch, maar ook digitaal te alarmeren. Voordat er automatisch wordt doorverbonden met de meldkamer, kan de locatie en aard van de calamiteit al doorgegeven worden. Ook is het mogelijk om foto’s van de situatie mee te sturen. De gemiddelde intaketijd van een melding bij 112 is nu 1,5 minuut, maar een melding via de app zou een tijdsbesparing van tientallen seconden op kunnen leveren.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Hulpverleners alarmeren

De app verstuurt bovendien een melding naar geregistreerde hulpverleners in de buurt. In de tijd dat politie, ambulance en/of brandweer onderweg zijn, kunnen zij alvast eerste hulp verlenen. Momenteel zijn er meer dan 32.000 hulpverleners geregistreerd, waaronder ook BHV’ers. De organisatie hoopt dat eind 2015 100.000 hulpverleners zich hebben aangemeld, zodat er op veel plekken altijd iemand in de buurt is.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar