Terug naar Software-update voor AirPort-routers beschikbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Software-update voor AirPort-routers beschikbaar

Door Sven Lamers21 december 2016 14:512 min. leestijd1

Apple heeft nieuwe firmware-versies voor zijn AirPort- en Time Capsule-routers beschikbaar gesteld. De updates verhelpen een bug waarbij de functie ‘Terug naar mijn Mac’ de toegang tot de router kon voorkomen. Daarnaast wordt de algehele veiligheid van de apparaten verbeterd.

AirPort Extreme

Deze updates zijn er

Voor de basisstations AirPort Extreme, AirPort Time Capsule en AirPort Express staat de ‘AirPort Base Station Firmware Update 7.6.8’ beschikbaar om te downloaden. Heb je een van de nieuwere 802.11ac-modellen krijg je de update ‘AirPort Base Station Firmware Update 7.7.8’.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Details over beveiligingsupdate heeft Apple nog niet bekendgemaakt, maar voor netwerkapparatuur als routers raden we altijd aan om de meest recente versie geïnstalleerd te hebben. Onlangs kwam bijvoorbeeld een malware-aanval op routers in het nieuws, die alleen mogelijk is als de firmware niet up-to-date is. De router-malware werkte weliswaar niet via Macs, maar het is mogelijk dat de AirPorts kwetsbaar waren.

Zo update je je de router

Normaliter verschijnt de update automatisch in het AirPort-configuratieprogramma. Dan hoef je alleen maar op ‘Werk bij’ te klikken. Staat die optie er niet, kun je de update handmatig aanslingeren door met ingedrukte alt-toets op het versienummer te klikken. Via een menu kun je dan de gewenste versie kiezen en de update starten. Voor meer informatie over het updaten van AirPorts verwijzen we je door naar het artikel van Apple.

AirPort dus toch nog in ontwikkeling?

Een paar weken terug hoorden we dat Apple zijn router-afdeling gesloten had en vooralsnog niet meer van plan is om nieuwe routers uit te brengen. Het is in ieder geval goed om te zien dat er updates voor de routers blijven uitkomen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPort
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
1eHans
Lezer
1eHans

Ik heb ook de laatste tijd erg vaak last dat de backup hersteld moet worden en opnieuw alles van begin af aan moet worden opgebouwd. Ik vraag me af of de harde schijf in mijn TC 2TB dan kapot aan het gaan is of dat dit een firmwarematige oorzaak had? Zo oud is de TC nu ook weer niet (2e gen)