Terug naar Snelle SSD en USB3 helpen MacBook Pro bij topprestaties
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Snelle SSD en USB3 helpen MacBook Pro bij topprestaties

Door Redactie iCreate12 juni 2012 12:351 min. leestijd0

De nieuwe MacBook Pro en MacBook Airs worden geleverd met een usb 3.0-aansluiting en een extra snelle ssd-harddisk, die volgens Apple een hoge leessnelheid van 500 MB/s haalt. Daarmee dragen deze onderdelen uiteraard een heel stuk bij aan de betere prestaties van de nieuwe MacBooks. Dat is nu ook aangetoond door AnandTech, dat met benchmarktests specifiek de usb- en ssd-prestaties van de nieuwe Pro en Airs heeft gemeten.

SSD

Eerder ging al het gerucht dat de ssd-schijf voor de nieuwe MacBooks vermoedelijk een exemplaar uit de Samsung 830-reeks zou worden. AnandTech bevestigt dat de gereviewde nieuwe MacBook inderdaad de snelle Samsung-schijf bevat en dat die tijdens de benchmarktest met QuickBench bij het lezen een snelheid van bijna 500 MB/s benadert en bij het (sequentieel) schrijven bijna 400 MB/s. Voor wie dat niets zegt: dat is aanmerkelijk sneller dan wat veel bestaande ssd-schijven presteren en zelfs stukken sneller dan met gewone harde schijven (met ronddraaiende gemagnetiseerde platen) mogelijk is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

USB 3.0

Ook de benchmarktest van de usb 3.0-prestaties laat zien dat er een fikse prestatiewinst wordt geboekt in de overdrachtsnelheid ten opzichte van de usb 2.0-prestaties die de test uit de MacBook Pro van 2011 haalt. Onderstaande illustratie maakt dat duidelijk.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
MacBook
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar