Terug naar Opvallend: nog geen tiende heeft smartphone met draadloos opladen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Opvallend: nog geen tiende heeft smartphone met draadloos opladen

Door Redactie iCreate23 oktober 2017 10:122 min. leestijd0

Nu de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X de Qi-standaard ondersteunen, zou het draadloos opladen zomaar eens kunnen doorbreken. Want dat een smartphone met draadloos opladen nog niet de standaard is in Nederland, toont een onderzoek van Telecompaper aan.

Smartphone draadloos opladen

Uit het onderzoek blijkt dat 8 procent van de Nederlanders zijn of haar toestel draadloos kan laden. In 2016 was dit één procentpunt minder: 7 procent. Bovendien toont het onderzoek aan dat vooral gebruikers tussen de 20 en 39 jaar een smartphone met draadloos laden hebben.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naar verwachting neemt het aantal Nederlanders met een draadloze smartphone de komende jaren in een sneltreinvaart toe. Steeds meer smartphones ondersteunen de Qi-standaard, zoals dus ook de nieuwe iPhone 8 en iPhone X.

Belkin Qi

Het fijne van draadloos opladen is vanzelfsprekend dat er geen kabel aan te pas hoeft te komen. Je legt de iPhone op een een laadstation zoals de Belkin Qi, en hij begint al met laden.

Bovendien werkt dit erg snel. Wanneer je je iPhone laadt met een draadloze lader als Belkin Qi heb je je toestel even snel op volledige stroomsterkte als met een officiële kabel van Apple. In dit geval valt de prijs ook mee: €34,95. Apple komt zelf ook nog met een accessoire voor draadloos opladen: AirPower. Hiermee kun je straks drie Apple-apparaten tegelijk opladen, waaronder ook de Apple Watch. De AirPower komt volgend jaar pas uit en we weten nog niet wat voor prijskaartje eraan hangt.

iPhone sneller draadloos opladen

Wil je het opladen nog een boost geven? Door deze draadloze techniek, gaat er redelijk wat power verloren als je de 5W oplader gebruikt die bij je iPhone zit. Opladen via de Qi-lader duurt daarom langer. Aan te raden is niet de Apple 5W adapter, maar een sterkere 12W variant te gebruiken. Dit kan de originele lader van Apple zijn  of de goedkopere, maar net zo goede variant van Belkin.

iPhone 8 en iPhone X beschikbaarheid

Sinds vorige maand is de iPhone 8 verkrijgbaar; de eerste iPhone met draadloos opladen. Op 3 november volgt Apple’s paradepaardje: de iPhone X. Dit toestel is vanaf vrijdag al te pre-orderen bij Apple.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar