Terug naar ‘Smart Cover voor iPad 2 beschamend duur’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Smart Cover voor iPad 2 beschamend duur’

Door Redactie iCreate15 maart 2011 11:232 min. leestijd3

De iPad Smart Cover is uitgebreid besproken door iLounge en beoordeeld met een krappe voldoende. De iPad 2-hoes – die eigenlijk iPad 2 Smart Cover zou moeten heten – is veel te duur, beschermt slechts de helft van de iPad 2 en zal ervoor zorgen dat Apple het respect van zijn klanten verliest. Zo staat het geschreven in de review van iLounge.

Magneetjes
Met het mechaniek van de Smart Cover is niets mis: magneetjes ‘plakken’ de hoes aan de iPad 2 en je kunt de flap omvouwen tot standaard. Dit werkt volgens iLounge naar behoren. De gadgetsite prijst het automatisch ontwaken van de iPad 2 als je een hoekje van de cover omslaat.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Halve hoes
iLounge stoort zich aan het feit dat de Smart Cover alleen de voorkant van de iPad beschermt. De zij- en achterkant blijven kwetsbaar voor krassen en stoten.

Prijs
Het grootste nadeel is volgens iLounge echter de prijs. De Smart Cover is leverbaar in twee uitvoeringen: met een flap van polyurethaan plastic ($ 39) of de luxe lederen versie voor $ 69. Het is de lederen uitvoering waar iLounge problemen mee heeft:

‘De leren Smart Cover is beledigend duur. Om $ 69 te vragen voor een simpele flap, ook al is die gemaakt van leer, is niet goed te praten. Zeker niet als je de Smart Cover zelf hebt aangeraakt. Het materiaal zit alleen op de voorzijde en is zo dun dat het amper voelt als een hoogwaardiger materiaal dan polyurethaan. Tel dit op bij het feit dat de enige neutraalgekleurde plastic hoes grijs is [de andere vier zijn felgekleurd – red.], en het is duidelijk dat Apple de gebruikers wil pushen om meer uit te geven dan $ 39.’

De iPad 2 verschijnt op 25 maart in Nederland. Het zou me niets verbazen als de dollarprijs één-op-één wordt overgenomen. Dus € 39 voor de goedkoopste Smart Cover en maarliefst € 69 voor de hoes van leer.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jordy
Lezer
Jordy

Was dat juist niet het hele idee achter de smart cover? Dat hij alleen de voorkant bedekt? Ik gebruik geen hoes voor mijn iPad omdat ik het zonde vind hem helemaal in te pakken. Ik vind het concept van de smart cover briljant. Ik zou dit graag voor m’n iPad 1 hebben. En voor wie dit te duur vind of ook de achterkant wil beschermen zullen ongetwijfeld straks hoezen van andere merken komen.

Lars
Lezer
Lars

Ik weet zeker dat Apple alleen $ zal gaan veranderen in €, doen ze bijna altijd. Profiteurs, maar profiteurs met goede kwaliteit.

Harry
Lezer
Harry

Voor koopjes moet je nu eenmaal niet bij Apple zijn, voor wie kwaliteit en uiterlijk waardevol is, zal het niet veel uitmaken. Er zijn enveloppen genoeg te koop waar een iPad ook in past.