Terug naar Smart Connector: een gefaalde aansluiting?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Smart Connector: een gefaalde aansluiting?

Door Sven Lamers14 augustus 2017 11:192 min. leestijd0

Samen met de iPad Pro had Apple aan het eind van 2015 de Smart Connector gepresenteerd: een universele aansluiting voor iPad-accessoires. Nu zijn we al bijna twee jaar verder, maar meer dan een paar iPad-toetsenborden hebben we nog niet in de Apple Store gezien. Volgens een bericht van Fast Company ligt dat vooral aan veel concurrentie, beperkte beschikbaarheid en hoge kosten. Tegelijkertijd geeft het artikel ook aan dat Apple ermee bezig om hier verandering in te brengen.

Sneltoetsen Smart Keyboard

De Smart Connector

De Smart Connector is een magnetische aansluiting aan de zijkant van de iPad Pro-modellen. De bekendste accessoire is waarschijnlijk de Smart Keyboard van Apple. De voornaamste reden waarom tot nu toe bijna geen producten van derde voor de Apple Smart Connector zijn, zijn ontbrekende onderdelen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De eerste accessoire van een derde partij was een toetsenbord van Logitech. Dat werd ook samen met de eerste iPad Pro in 2015 gepresenteerd. Daarna volgden een oplaadstation en later nog een toetsenbord voor de 10,5-inch iPad Pro. Maar de nauwe samenwerking met Logitech is blijkbaar juist de reden voor het gebrek aan andere accessoires. Het zorgt enerzijds voor beperkte beschikbaarheid van onderdelen en anderzijds voor te veel concurrentie.

Mening van fabrikanten

Zo zegt een woordvoerster van Incipio, maker van iPad-accessoires, dat er weinig ruimte is voor ‘normale’ toetsenborden naast die van Apple en Logitech. Het bedrijf kijkt nu meer naar unieke toetsenbord-concepten in plaats van de directe concurrentie aan te gaan.

De CEO van Brydge – nog een fabrikant van accessoires – laat daarnaast weten dat de Smart Connector ‘ongelofelijk beperkt’ is. Er is volgens hem geen reden om de aansluiting als alternatief voor bluetooth te gebruiken.

Nieuwe accessoires

Ten slotte laat het bericht van Fast Company nog weten dat Apple met meerdere fabrikanten samenwerkt aan accessoires met de Smart Connector. Wanneer deze accessoires echter moeten uitkomen, is nog niet bekend.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar