Terug naar Skypen over 3G: Gratis, maar niet voor lang
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Skypen over 3G: Gratis, maar niet voor lang

Door Redactie iCreate31 mei 2010 09:382 min. leestijd1

De droom van iPhone-gebruikers is uitgekomen; via Skype over het 3G-netwerk bellen is mogelijk met komst van versie 2.0. Gratis telefoneren met andere Skypers kon voorheen alleen via een WiFi-verbinding. Skype 2.0 brengt tevens verbeterde audiokwaliteit. Deze is nu, naar eigen zeggen, vergelijkbaar met die van CD’s.

Toch is het niet alleen rozengeur en maneschijn met deze nieuwste versie van Skype. Vanaf september worden er namelijk maandelijke kosten in rekening gebracht om te bellen over het mobiele datanetwerk. De precieze kosten zijn nog niet bekend, Skype spreekt van een ‘kleine maandelijkse vergoeding’.  Meerdere gebruikers vinden dat maar niks en dat zie je ook terug in de waardering van de applicatie. Scores van 1 uit 5 sterren vliegen je om de oren. App Store-consumenten vinrm en B45man winden er geen doekjes om:

‘Wat belachelijk! Eerst laten ze ons maanden wachten om überhaupt bellen over 3G mogelijk te maken en dan moet je er ineens voor betalen?!’

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

‘Laat dit programma lekker voor wat het is en ga Fring gebruiken! Dat is helemaal gratis, gebruikt automatisch je Skype lijsten, en kan ook via 3G.’

Een andere puntje van kritiek is gebeld wórden, je moet de applicatie open hebben staan om gesprekken te ontvangen. Dit ligt aan het huidige besturingssysteem van de iPhone. Deze zomer verschijnt iPhone OS 4.0, dan kan Skype op de achtergrond blijven draaien en gesprekken ontvangen.

Wil je ondanks het geklaag toch met Skype 2.0 aan de slag? Download de applicatie nu gratis in de App Store.

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Bram Balk
Lezer
Bram Balk

Dat Skype voorlopig niet in de achtergond werkt, had iedereen natuurlijk wel aan kunnen zien komen. Het is een beetje naief om te denken dat Apple een uitzondering maakt voor Skype… ‘Wat belachelijk! Eerst laten ze ons maanden wachten om überhaupt bellen over 3G mogelijk te maken en dan moet je er ineens voor betalen?!’ Vind ik ook een rare opmerking. Als Skype een serieus alternatief voor de telefoon-applicatie wordt, stijgen de kosten gigantisch (want het dataverkeer neemt exponentieel toe) en dan kun je zo’n dienst niet gratis houden. En om iedereen uit de droom te helpen: Skype is een… Lees meer »