Terug naar Siri vs. Google Assistant: wie is intelligenter?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri vs. Google Assistant: wie is intelligenter?

Door Redactie iCreate27 oktober 2016 13:562 min. leestijd0

Bekende YouTuber Marqués Brownlee gaat in gesprek met Siri en Google Assistant om erachter te komen welke spraakassistent intelligenter is. Benieuwd naar de uitkomst? Kijk dan naar de onderstaande video!

Verschillen tussen Siri en Google Assistant

Om te beginnen is Google Assistant een betere gesprekspartner omdat deze in staat is om vervolgvragen te beantwoorden. Zo vraagt Marqués wie de president van de Verenigde Staten is. Google en Siri hoeven niet lang na te denken: Barack Obama. De vervolgvraag: “Hoe lang is hij?” blijkt voor Siri te hoog gegrepen. Google Assistant heeft onthouden dat het over Obama gaat en geeft vervolgens het goede antwoord: 1 meter 85. Daarbij kan Google Assistant in tegenstelling tot Siri goede grappen vertellen. Opmerkelijk, want dit was voorheen iets waar Siri bekend om stond.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Uit de video blijkt wel dat Siri vaak net wat sneller een respons geeft dan Google Assistant. Siri verwijst daarbij vaak naar zoekresultaten van Bing. Wanneer het over sport gaat, weet Siri meer dan Google Assistant. Zo weet Google Assistant de meest recente uitslag van de Los Angeles Clippers niet. Uit de video blijkt dat Siri wat muzikaler is dan Google Assistant. Laat je beide spraakassistenten liedjes horen? Dan herkent Google Assistent deze niet terwijl Siri zowel de artiest als de titel van het nummer direct oplepelt.

Conclusie

Uit de video blijkt dat beide spraakassistenten hun sterke punten hebben. Volgens Marqués is Google Assistent een betere gesprekspartner omdat het de context van vragen beter begrijpt. De grappen die de Google Assistent maakt, geven het gesprek met Marqués een persoonlijk tintje. Verder is de manier hoe de spraakassistenten op vragen reageren verschillend. Google Assistant leest de informatie alleen hardop, terwijl Siri de vragen van Marqués vollediger beantwoordt met grafieken en beeld. Uit de video blijkt dat Apple zijn concurrenten goed in de gaten moet houden om niet achter te lopen op de ontwikkelingen. Wij van iCreate zijn in ieder geval benieuwd hoe Siri zich in de toekomst verder ontwikkelt.

Welke spraakassistent is volgens jou beter? Laat het ons weten in de comments!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 7
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar