Terug naar Siri straks ook in het dock van je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri straks ook in het dock van je Mac

Door Laura Grootaarts19 mei 2016 09:572 min. leestijd0

Enkele maanden terug ging het gerucht dat Siri vanaf dit najaar te vinden is op de Mac. De spraakassistent maakt deel uit van de volgende versie van OS X (OS X 10.12). Het lijkt er steeds sterker op dat het gerucht klopt: een betrouwbare bron heeft screenshots van Siri op de Mac gedeeld met MacRumors.

Screenshots van Siri op de Mac

Siri duikt op op verschillende plekken. In de menubalk aan de bovenkant van het scherm vind je een rechthoekige Siri-knop.

Siri Mac Menubalk

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Siri is ook te vinden in het dock: hierin zie je straks een kleurige knop met de kenmerkende golfvorm.

Siri Mac Dock

Je kunt op deze knoppen duwen om Siri te activeren. Daarna kun je tegen je Mac praten en hem opdrachten geven, zoals je dat ook gewend bent van andere Apple-apparaten. Het kan trouwens nog gemakkelijker. Je kunt Siri ook activeren door ‘Hé Siri’ te roepen. Die optie staat standaard uit maar je kunt hem activeren via het menu Voorkeuren.

De taken die Siri kan uitvoeren, zijn vergelijkbaar met wat er mogelijk is op bijvoorbeeld de iPhone. Zo kun je apps openen, het internet doorzoeken, tekstberichten versturen, mails laten voorlezen en nog veel meer.

Meer informatie tijdens de WWDC

Meer onthullingen over Mac OS X 10.12 kun je verwachten tijdens de WWDC – die dit jaar overigens werd aangekondigd door Siri. Deze conferentie speciaal voor ontwikkelaars staat compleet in het teken van softwaren. De WWDC vindt dit jaar plaats van 13 tot en met 17 juni en is al compleet uitverkocht.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar