Terug naar 'Siri-speaker komt nog dit jaar, presentatie op WWDC'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Siri-speaker komt nog dit jaar, presentatie op WWDC'

Door Sven Lamers2 mei 2017 13:452 min. leestijd0

Al een tijdje wordt er gespeculeerd dat Apple binnenkort met een slimme Siri-speaker à la Google Home en Amazon Echo gaat komen. Gisteren schreven we nog over Apple-watcher Sonny Dickson die zei dat het ontwerp van de speaker al zo goed als klaar is en deze mogelijk al tijdens de WWDC wordt gepresenteerd. De doorgaans betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo bevestigt dat Apple zo’n speaker ontwikkelt en schat de kans voor een presentatie tijdens de WWDC in op meer dan 50 procent.

Siri-speaker render

Speaker voor de high-end markt

Kuo zegt verder dat Apple zich – zoals vrijwel altijd – op de high-end markt wil richten. Daarom wordt de Siri-speaker duurder dan de Amazon Echo die in Amerika voor 179 dollar over de toonbank gaat. We verwachten dus een prijs tussen 200-300 dollar. Daarvoor krijg je volgens Kuo een chique speaker terug met een Mac Pro-achtig uiterlijk. Het apparaat ondersteunt AirPlay en levert ‘excellente geluidsprestaties’ met een woofer en zeven tweeters, aldus de analist. Qua rekenkracht komt de speaker volgens hem in de buurt van de iPhone 6 en 6s. De slimme Siri-speaker moet nog in de tweede helft van 2017 uitkomen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Kritiek van Apple voor Amazons Alexa

Managers van Apple hebben in het verleden al vaker het design van de Amazons luidsprekers met Alexa bekritiseerd. Zo zei marketing-baas Phil Schiller in januari dat op de Amazon Echo een beeldscherm ontbreekt. De beste intelligente assistent is bovendien degene die je altijd bij je hebt. Met je iPhone praten is dus beter dan met een apparaat dat in de keuken staat of ergens aan de muur hangt.

Het belang van een display

‘Mensen vergeten de waarde en het belang van een display. Een paar van de grootste innovaties bij de iPhone in de laatste tien jaar hadden met het display te maken’, aldus Schiller in een interview. Beeldschermen gaan niet verdwijnen: we houden ervan om foto’s te maken en deze te bekijken, zo Schiller. Een stem van een slimme assistent kan niet laten zien wat voor een foto het is. Krijgt de Siri-speaker dus een beeldscherm? De tijd zal het leren.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar