Terug naar 'Apple presenteert Siri-speaker en 10,5-inch iPad volgende maand'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple presenteert Siri-speaker en 10,5-inch iPad volgende maand'

Door Laura Grootaarts15 mei 2017 11:292 min. leestijd0

Op maandag 5 juni gaat de WWDC van start. Apple’s conferentie voor ontwikkelaars staat steevast in het teken van software, zo krijgen we ongetwijfeld van alles te horen over iOS 11, het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad. Het lijkt er echter op dat Apple tijdens WWDC17 ook aandacht heeft voor hardware: mogelijk worden er twee nieuwe producten aangekondigd.

Slimme Siri speaker

Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo komt Apple volgende maand om te beginnen met een compleet nieuw product, namelijk de Siri-speaker. Er zou een kans van 50 procent bestaan dat deze slimme speaker tijdens de WWDC aan het publiek wordt voorgesteld. Het apparaat heeft een rekenkracht vergelijkbaar met die van de iPhone 6(s), is uitgerust met een touchscreen en zou een verrassend goed geluid voortbrengen. De speaker moet een serieuze concurrent worden voor de Amazon Echo en Google Home. Qua design zou het apparaat bijzonder veel lijken op de huidige Mac Pro.

Siri-speaker render

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Siri-speaker ligt na de WWDC nog zeker niet meteen in de winkels, je moet nog zeker tot het najaar geduld hebben. Hij wordt echter al vroeg aangekondigd om de ontwikkelaars nog de kans te geven om er software voor te maken.

10,5-inch iPad Pro

De kans dat er volgende maand een nieuw ontworpen iPad wordt geïntroduceerd, schat Kuo zelfs nóg hoger in: 70 procent. De 10,5-inch iPad lijkt qua formaat op de 9,7-inch iPad Pro, maar heeft smallere randen: dat biedt dus ruimte voor een groter scherm. Het randloze ontwerp met een groter scherm zou al een voorbode kunnen zijn van de iPhone 8 die we later dit jaar verwachten.

De iPad zou vooral bedoeld zijn voor de zakelijke en commerciële markt. De productie van deze nieuwe iPad zou laat in het tweede kwartaal van start gaan: ruim op tijd om het toestel al in juni in de winkels te hebben liggen. Apple zou er dit jaar 6 miljoen exemplaren van willen verkopen.

WWDC

De WWDC duurt dit jaar van 5 tot en met 9 juni. Op maandag 5 juni – pinkstermaandag – gaat het evenement van start met een keynote. Deze kun je vanaf 19.00 uur Nederlandse tijd live volgen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar