Terug naar Siri op de Apple TV werkt in slechts 8 landen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri op de Apple TV werkt in slechts 8 landen

Door Laura Grootaarts10 september 2015 14:532 min. leestijd0

Tijdens de keynote gisteren presenteerde Apple een nieuwe Apple TV die werkt op stembediening. Helaas werkt Siri bij release nog maar in acht landen. Verrassing: Nederland zit daar niet bij. Dat blijkt uit de informatie die beschikbaar is gesteld voor ontwikkelaars.

Siri spreekt Engels, Frans, Duits, Japans en Spaans

Siri zal bij de release van de nieuwe Apple TV beschikbaar zijn in de volgende acht landen:

 • Duitsland
 • Frankrijk
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Australië
 • Canada
 • Japan
 • Verenigde Staten

Heel andere afstandsbediening bij je Apple TV

Het verhaal wordt nog erger. Was je na dit nieuws van plan om desnoods in je beste Engels tegen Siri te praten? Of om geduldig af te wachten totdat Siri ook onze taal onder de knie heeft? We moeten je teleurstellen. Consumenten buiten de bovengenoemde acht landen krijgen een compleet andere afstandsbediening bij hun Apple TV geleverd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

In de documentatie voor ontwikkelaars wordt gesproken over twee afstandsbedieningen. Woon je in een land waar Siri werkt? Dan krijg je inderdaad een Siri Remote. Daarbuiten krijg je een Apple TV Remote. Op het oog zijn beide afstandsbedieningen hetzelfde. Maar als wij straks op de Siri-button duwen, openen we daarmee een zoekvenster op het televisiescherm. Vervolgens kun je je zoekopdracht handmatig invoeren. Dat is op de huidige Apple TV ook al zo’n feest.

Apple TV Remote

Een update van je Apple TV Remote?

Het is niet duidelijk of de Apple TV Remote later met een update kan evolueren tot Siri Remote. In het ergste geval zit de afstandsbediening heel anders in elkaar en ontbreken bijvoorbeeld ook de microfoontjes. In dat geval zou je overwegen om naar Duitsland te rijden, om daar een Apple TV met Siri Remote kopen. En dan maar hopen dat er een update komt waarbij Siri ook onze taal leert …

Apple TV kopen

De nieuwe Apple TV is vanaf eind oktober in de eerste landen te koop. Er zijn twee versies: voor het 32 GB-model betaal je 149 dollar, voor de 64 GB-variant 199 dollar. Wanneer je de nieuwe Apple TV in Nederland kan kopen, is nog niet bekend. Ook over de prijs is nog geen duidelijkheid.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar