Terug naar Siri onthult al enkele WWDC-aankondigingen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri onthult al enkele WWDC-aankondigingen

Door Laura Grootaarts13 juni 2016 11:312 min. leestijd0

Vanavond om 19.00 uur begint de WWDC-keynote. Apple vertelt ons dan wat je kunt verwachten van de nieuwe besturingssystemen die deze herfst verschijnen. Alles is nog geheim, maar Siri praat weer eens zijn mond voorbij.

Siri naar de Mac

Al een tijd gaan er geruchten over Siri’s komst naar de Mac dit najaar. De spraakassistent zou een plekje krijgen in het dock en in de menubalk boven het bureaublad en natuurlijk kun je hem ook activeren door hardop ‘Hé Siri’ te zeggen tegen je Mac. Er doken daarvan zelfs al screenshots op en nu komt de Engelstalige versie van Siri op de iPhone met nóg meer bewijs. De spraakassistent begint uit zichzelf prompt te babbelen over Finder en dat programma is er exclusief voor de Mac. Kijk maar naar de video hieronder:

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel


Donker thema in iOS 10

Een ander hardnekkig gerucht betreft de komst van een donker thema naar iOS 10. De uitnodiging voor de WWDC is opvallend donker van kleur en ook de officiële WWDC-app heeft na een ingrijpende metamorfose een antracietkleurig design. Inmiddels zijn er ook al concepten verschenen van hoe iOS met een donker thema eruit zou kunnen zien. Vooral in de avonduren is dit thema heel prettig voor je ogen en ook voor slechtzienden is het een uitkomst.

Vraag je Siri om over te schakelen naar een donker thema, dan geeft hij een bijzonder antwoord. Je zou een antwoord als ‘Dat begrijp ik niet’ verwachten, maar er komt iets anders, namelijk dat het niet mogelijk is om de instelling te veranderen. Blijkbaar begrijpt Siri al dat het om een (toekomstige) instelling van iOS 10 gaat:

Siri verklapt WWDC-info

WWDC 2016

Vanaf vandaag vindt de WWDC plaats, Apple’s conferentie voor ontwikkelaars. Vanavond om 19.00 uur is er een keynote waarin we horen wat Apple qua software allemaal van plan is. Lees ons artikel over het streamen van de keynote, of volg het nieuws via ons liveblog.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar