Terug naar Deze Siri-bug zet zomaar mobiele data uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze Siri-bug zet zomaar mobiele data uit

Door Laura Grootaarts29 mei 2017 12:242 min. leestijd0

Siri zorgt ervoor dat je mobiele data zomaar kunt uitzetten zonder daarvoor je iPhone te ontgrendelen. De bug werd ontdekt door een gebruiker van Reddit.

Siri: mobiele data-bug

Siri mobiele data uitzettenSiri mobiele data bug

Vraag je Siri eerst netjes ‘Zet mobiele data uit’, dan geeft hij niet thuis. Je moet je iPhone eerst ontgrendelen met Touch ID of je toegangscode. Maar zeg je alleen maar ‘mobiele data’? Dan krijg je rechtstreeks de schakelaar in beeld om mobiele data uit te schakelen en hoef je niet aan te tonen dat de iPhone van jou is.

Wanneer is dit gevaarlijk?

Deze bug hoeft in de meeste gevallen niet voor problemen te zorgen en kan zelfs handig zijn als je snel even mobiele data wilt uitschakelen. Onschuldig dus? Het kan wel een probleem worden als je iPhone bijvoorbeeld gestolen wordt. Door mobiele data uit te schakelen, is je iPhone dan niet meer te traceren via de app Zoek mijn iPhone. Maar daarvoor zijn ook andere methodes: door de vliegtuigmodus te activeren via het bedieningspaneel, bijvoorbeeld.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Siri uitzetten op vergrendelscherm

Mocht je deze eigenaardigheid van je iPhone niet echt waarderen, dan kun je ervoor zorgen dat Siri niet meer werkt als je toestel is vergrendeld. Hiervoor open je ‘Instellingen>Siri’ en zet je de schuif achter ‘Toegang indien vergrendeld’ op grijs.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar