Terug naar Siri-makers tonen veel slimmere Viv aan het publiek
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri-makers tonen veel slimmere Viv aan het publiek

Door Laura Grootaarts10 mei 2016 11:302 min. leestijd0

Vorige week kondigden de makers van Siri aan dat ze in een vergevorderd vergevorderd stadium waren met een nieuwe virtuele assistent. De concurrent van Siri heet Viv en is een stuk intelligenter dan de spraakassistent op de iPhone en iPad: Viv draait zijn hand niet om voor lange en ingewikkelde vragen. Gisteren was hij voor het eerst live in actie te zien.

Viv

Viv werkt samen met tientallen apps

Tijdens de technologiebeurs TechCrunch Disrupt onderwierp Siri-bedenker Dag Kittlaus Viv aan een reeks zeer specifieke vragen. Het belangrijkste verschil tussen Siri en Viv is dat deze laatste uitstekend uit de voeten kan met apps van derde partijen – de assistent werkt nu al samen met ruim 40 externe partijen. Hij boekt bijvoorbeeld een hotel voor je via Hotels.com, roept een taxi op via Uber en bestelt zo nodig ook een bosje bloemen voor je.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Viv was ook in staat om heel specifieke vragen te beantwoorden. Zo stelde Kittlaus de volgende vraag: ‘Zal het overmorgen na vijf uur ’s middags bij de Golden Gate Bridge warmer zijn dan 70 graden [Fahrenheit, red.]?’ De demonstratie verliep vlekkeloos en dat terwijl alles helemaal live was. Wanneer Viv voor iedereen beschikbaar is, is nog niet helemaal duidelijk: er wordt gesproken over ‘later dit jaar’. Google en Facebook hebben al aangegeven geïnteresseerd  te zijn in de techniek.

Siri minder uitgebreid dan bedoeld

Dag Kittlaus en zijn team bedachten Viv al in 2003, lang voordat we Siri leerden kennen. Daarna stapten ze over naar Apple om te werken aan Siri, maar die verscheen uiteindelijk in een zeer versimpelde versie, iets waar Kittlaus totaal niet blij mee was. Eén derde van het team achter Siri schaarde zich achter Kittlaus en is uiteindelijk bij Apple vertrokken om aan Viv te werken. Viv is alles wat Siri eigenlijk had moeten zijn.

De volledige demonstratie zie je in de onderstaande video:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar