Terug naar Siri is zuinig met je databundel
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Siri is zuinig met je databundel

Door Redactie iCreate3 november 2011 10:132 min. leestijd0

Nu databundels duurder en duurder worden, is het zaak om elke KB twee keer om te draaien. Siri, de spraakmakende nieuwe functie op de iPhone 4S, heeft continu een internetverbinding nodig om Apple’s servers te bereiken. Het is echter goed om te weten dat Siri zuinig met de data omgaat.

De werking

Wanneer je op je iPhone 4S een vraag stelt aan Siri , stuurt de app een geluidsbestand met je vraag naar de Apple-servers, die het vervolgens verwerken en een antwoordbestand terugsturen. Je zou denken dat daar best wel wat dataverkeer mee is gemoeid en dat dit via een 3G-verbinding dus aardig wat van je datategoed opslokt. Het technische blog Ars Technica zag hierin aanleiding om maar eens uit te zoeken wat Siri’s invloed is op je maandelijkse dataverbruik.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Verrassend zuinig

De resultaten zijn verrassend: Siri genereert relatief weinig dataverkeer, tenminste zolang je geen al te intieme relatie met haar aanknoopt of moeizame emotionele conversaties aangaat. Als je Siri tien tot vijftien keer per dag via de 3G-verbinding een vraag stelt, verbruikt Siri tot en met de beantwoording gemiddeld zo’n 63 KB per vraag. Dat komt overeen met 630 tot 945 KB per dag, oftewel 18,5 tot 27,7 MB per maand.

Niet gulzig

Op een datategoed van 1 GB per maand is 27,7 MB welgeteld 2,7 procent. Als je een deel van  je vragen via een wifi-verbinding stelt, wordt je datategoed uiteraard niet aangesproken, dus zal het verbruik nog lager uitvallen. De conclusie is dan ook dat Siri niet gulzig is en nauwelijks iets van je maandelijkse datategoed afsnoept.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4s
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar