Terug naar Dit kun je straks met Siri in het Nederlands
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit kun je straks met Siri in het Nederlands

Door Jelle Mol25 februari 2015 10:003 min. leestijd0

Binnen een paar maanden is het eindelijk zover: dan heb je aan je iPhone of iPad een nieuwe gesprekspartner in de vorm van Siri, in het Nederlands! Benieuwd wat je straks in iOS 8.3 met Siri kunt? Wij hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet, maar besef wel: omdat Siri niet werkt met precieze commando’s, zijn de mogelijkheden bijna eindeloos.

Bellen, Berichten en Mail

Om een telefoontje te plegen, een bericht of e-mail te sturen heb je het touchscreen niet meer nodig. Zeg ‘Bel naar huis’, ‘Stuur mijn vriendin een bericht: Waar ben je?’ of ‘Nieuwe e-mail aan Sven’ en Siri regelt de rest.

Siri Nederlands bellen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Agenda, Herinneringen, Notities, Klok, Weer en Muziek

Een aantal handige apps die standaard op je iPhone en iPad staan, werken ook met Siri. Zo kun je direct afspraken in de Agenda zetten of je volgende afspraken opvragen. Ook Herinneringen en Notities kun je dicteren zonder dat je de app hoeft op te starten. Een wekker zet je met ‘Maak me wakker om 7:00 uur’ en een timer met ‘Stel de timer in op 7 minuten’. Tot slot geeft Siri op verzoek niet alleen het weerbericht, maar kun je ook vragen hoe laat de zon opkomt of hoe hard het waait. Overigens kun je ook andere apps, zoals de App Store, met een commando opstarten.

De Muziek-app wordt met Siri eigenlijk een stukje handiger. Uiteraard is het mogelijk om nummers te pauzeren of skippen, maar je kunt je ook laten verrassen door te zeggen ‘Speel wat blues’ of ‘Speel mijn feestmix in willekeurige volgorde’.

Kaarten en omgeving

Zeg ‘Geef me een routebeschrijving van hier naar huis’ en Siri wijst je de weg. Ook op vragen als ‘Hoe laat kom ik aan’ zul je een antwoord krijgen. Zoek je een benzinestation, koffietentje of restaurant in de buurt? Ook geen probleem, al worden deze gegevens wel uit Kaarten gehaald, dat helaas nog niet zo volledig is als Google Maps.

Siri Nederlands kaarten

Vragen beantwoorden

Het beantwoorden van vragen doet Siri natuurlijk continu, maar in plaats van commando’s kun je ook vragen stellen waarvoor Siri werkelijk de encyclopedie induikt. Denk aan ‘Hoe diep is de Atlantische Oceaan?’ of ‘Vertel me wat meer over Tim Cook’. In de bètaversie verwijst Siri ons nog keer op keer naar het internet, maar het is uiteindelijk de bedoeling dat de spraakassistent zelfstandig antwoord kan geven op dit soort vragen.

Instellingen

Tot slot is het erg handig dat je met de spraakbesturing ook instellingen kunt wijzigen. Zonder dat je het menu hiervoor in hoeft te duiken kun je bijvoorbeeld de helderheid van het scherm wijzigen, instellingen van apps tonen en wifi of bluetooth in- en uitschakelen.

Siri Nederlands instellingen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar