Terug naar ‘Siri presteert beter dan Google Now en Microsoft Cortana’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Siri presteert beter dan Google Now en Microsoft Cortana’

Door Jelle Mol16 februari 2015 10:002 min. leestijd0

Siri is – zeker in Nederland – misschien nog niet helemaal wat het zou moeten zijn, maar presteert in ieder geval een stuk beter dan de concurrerende spraakassistenten van Google en Microsoft. Dat blijkt uit een test van VentureBeat waarbij Siri, Google Now en Cortana vragen werden gesteld in het Engels, Italiaans, Frans, Duits en Mandarijn (Chinees).Siri functies

Siri, Google Now en Microsoft Cortana

De verschillen bij Engels-sprekende gebruikers waren niet groot. Siri was weliswaar het meest accuraat, maar ook Google Now en Cortana gaven in de meeste gevallen de juiste antwoorden. Dat bleek anders te zijn bij Italiaans, Frans en Duits. Bij deze talen bleef Siri goed presteren, maar brachten de spraakassistenten van Google en Windows het er een stuk minder goed van af. In het Chinees ging het helemaal mis bij Apple’s concurrenten. Google Now zag daar zelfs een afname van 56% in nauwkeurigheid.

Siri in het Nederlands

Dat Siri prima werk levert in het Chinees komt Apple goed van pas nu het een enorme groei doormaakt in China. In Nederland hebben we daar echter weinig boodschap aan, aangezien Siri na bijna 3,5 jaar nog steeds geen Nederland spreekt of verstaat. Met de komst van CarPlay en HomeKit moet daar echter wel verandering in komen, aangezien deze diensten voor een groot deel leunen op de intelligente spraakassistent.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar