Terug naar Ssst! Siri kan straks fluisteren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Ssst! Siri kan straks fluisteren

Door Laura Grootaarts15 december 2017 15:431 min. leestijd0

Het blijft altijd een beetje ongemakkelijk: in het openbaar hardop vragen stellen en opdrachten geven aan de virtuele assistent Siri. Het lijkt erop dat Apple hieraan iets wil gaan doen. Er is een patent opgedoken betreffende een fluisterende Siri – het patent dateert al van 2016, maar is nu pas naar buiten gekomen.

Siri fluisteren

Siri fluistert terug

Het patent dat ontdekt werd door Gizmodo, beschrijft een virtuele assistent op de iPhone of Apple Watch die in staat is om gefluisterde spraak te detecteren. Vervolgens geeft die assistent ook op fluistertoon antwoord. Apple noemt een aantal scenario’s waarin het zeer gewenst is als Siri op deze manier wat meer respect heeft voor je privacy. Bijvoorbeeld in een bibliotheek, waar het ongepast is om hardop te praten. Of op kantoor, omgeven door collega’s.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Of het ook echt een keer komt tot een fluisterend onderonsje met Siri, is op dit moment nog maar de vraag. Apple dient om de haverklap patentaanvragen in die te mooi klinken om waar te zijn, en veel daarvan worden uiteindelijk niet uitgevoerd. De kans dat je in iOS 12 kunt fluisteren met Siri is dus niet al te groot.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar