Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws

Wat is het verschil tussen sim only en een abonnement met toestel?

Auteur: iCreate
2 reacties
twee mannen met iPhone


Lees verder na de advertentie

Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat we enkele decennia geleden nog zonder smartphone konden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen er een. Koop je een iPhone, dan heb je de keuze tussen een sim only en een abonnement met toestel. Maar wat is het verschil precies?

Wat is Sim Only?

Bij zowel een sim only als een abonnement met toestel ben je iedere maand een vast bedrag kwijt voor je belminuten en databundel. Een sim only is echter een abonnement waar geen toestel bij hoort. Het voordeel is dat je maandelijks veel minder kwijt bent aan je abonnement, maar je zal wel een toestel moeten hebben of los moeten kopen. Een ander voordeel is dat je met sim only geen lening aangaat. Bij een abonnement met toestel is dat in de meeste gevallen wel zo.

De voor- en nadelen van een abonnement met toestel

Kies je voor een abonnement waar een nieuw toestel bij hoort, dan voelt het bijna alsof je de iPhone er gratis bij krijgt. Niets is minder waar. Je koopt zelf de telefoon die je via een abonnement aflost. Een deel van de kosten van je abonnement bestaat dan ook uit de aflossing van je iPhone.

Een ander punt dat je in overweging moet nemen voordat je een abonnement met toestel afsluit, is dat je bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) kan worden geregistreerd. Dit gebeurt wanneer je toestel meer kost dan € 250 – dus dat is bij de aanschaf van een iPhone praktisch altijd zo.


kooptip

Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, vooral omdat de BKR-registratie invloed kan hebben op toekomstige leningen. Zo kan het zijn dat je door die dure iPhone een veel minder lage hypotheek krijgt dan wanneer je een sim only abonnement neemt. Bij sim only ga je namelijk geen lening aan. Enig voordeel bij een abonnement met toestel, is dat je steeds voor een nieuwer model kunt kiezen .

Conclusie

Heb je nog een goed toestel en verwacht je daar wel even mee vooruit te kunnen? Of stel je niet heel hoge eisen aan je telefoon en koop je liever een goedkoop model in de plaatselijke telefoonwinkel? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een sim only abonnement. Hierbij ben je dan veel goedkoper uit. Ben je voorlopig nog niet van plan om een huis te kopen, wil je het allernieuwste model en heb je niet het geld om een duur toestel één keer te betalen? Dan kun je een abonnement met toestel overwegen.