Terug naar Wat is het verschil tussen sim only en een abonnement met toestel?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wat is het verschil tussen sim only en een abonnement met toestel?

Door Redactie iCreate31 mei 2021 14:593 min. leestijd2

Je kunt je bijna niet meer voorstellen dat we enkele decennia geleden nog zonder smartphone konden. Tegenwoordig heeft bijna iedereen er een. Koop je een iPhone, dan heb je de keuze tussen een sim only en een abonnement met toestel. Maar wat is het verschil precies?

Wat is Sim Only?

Bij zowel een sim only als een abonnement met toestel ben je iedere maand een vast bedrag kwijt voor je belminuten en databundel. Een sim only is echter een abonnement waar geen toestel bij hoort. Het voordeel is dat je maandelijks veel minder kwijt bent aan je abonnement, maar je zal wel een toestel moeten hebben of los moeten kopen. Een ander voordeel is dat je met sim only geen lening aangaat. Bij een abonnement met toestel is dat in de meeste gevallen wel zo.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De voor- en nadelen van een abonnement met toestel

Kies je voor een abonnement waar een nieuw toestel bij hoort, dan voelt het bijna alsof je de iPhone er gratis bij krijgt. Niets is minder waar. Je koopt zelf de telefoon die je via een abonnement aflost. Een deel van de kosten van je abonnement bestaat dan ook uit de aflossing van je iPhone.

Een ander punt dat je in overweging moet nemen voordat je een abonnement met toestel afsluit, is dat je bij het Bureau Kredietregistratie (BKR) kan worden geregistreerd. Dit gebeurt wanneer je toestel meer kost dan € 250 – dus dat is bij de aanschaf van een iPhone praktisch altijd zo.

Het is belangrijk dat je hier goed over nadenkt, vooral omdat de BKR-registratie invloed kan hebben op toekomstige leningen. Zo kan het zijn dat je door die dure iPhone een veel minder lage hypotheek krijgt dan wanneer je een sim only abonnement neemt. Bij sim only ga je namelijk geen lening aan. Enig voordeel bij een abonnement met toestel, is dat je steeds voor een nieuwer model kunt kiezen .

Conclusie

Heb je nog een goed toestel en verwacht je daar wel even mee vooruit te kunnen? Of stel je niet heel hoge eisen aan je telefoon en koop je liever een goedkoop model in de plaatselijke telefoonwinkel? Dan doe je er goed aan om te kiezen voor een sim only abonnement. Hierbij ben je dan veel goedkoper uit. Ben je voorlopig nog niet van plan om een huis te kopen, wil je het allernieuwste model en heb je niet het geld om een duur toestel één keer te betalen? Dan kun je een abonnement met toestel overwegen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Aanvullingen: (1) Je kunt een toestel dat je bij een abonnement koopt wellicht ook ineens betalen. (Bij mijn provider herhaaldelijk gedaan.) Dan wordt er dus geen lening aangegaan, en dus ook niet geregistreerd. (2) Soms biedt een provider dat toestel aan voor een prijs die je elders niet vindt, met name voor Apple producten. Maar ik heb ook eens via een telefoonwinkel verlengd met een Android toestel, voor een prijs waarvoor mijn provider zei het niet eens te kunnen inkopen. (3) Overigens bieden providers niet alle uitvoeringen van alle producten (smartphones, tablets, mifi’s) aan. Je beperkt dus je keuzes door… Lees meer »

Luuk
Lezer
Luuk

Of er een BKR registratie komt is niet afhankelijk van de prijs van het toestel, maar van de hoogte van het gefinancierde deel. Wanneer de toestellening 250 euro of meer is wordt deze lening geregistreerd bij BKR.
Je kunt dus prima een abonnement afsluiten voor twee jaar met een IPhone 12 Pro van 1149 euro. Wanneer je dan 900 euro direct betaald is er een lening van 249 euro en wordt deze niet geregistreerd.