Terug naar Sharp begint productie iTV-displays in januari
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Sharp begint productie iTV-displays in januari

Door Daan Jeuken29 november 2011 10:332 min. leestijd0


Volgens het Japanse blog The Tokyo Times gaat Sharp vanaf januari beginnen met de productie van displays voor de iTV. Apple zou de fabriek van Sharp compleet hebben overgenomen, zodat Apple’s eerste televisie in de zomer van 2012 uitgebracht kan worden.

Nieuwe vriendjes

Sharp lijkt een van de nieuwe BFF’s van Apple te worden. Enkele maanden geleden ging het gerucht dat Apple 1 miljard dollar investeerde in fabrieken van Sharp, maar DigiTimes analyseerde dat deze miljard dollar een ‘gewone’ betaling betrof: Sharp zou dé beeldschermproducent van Apple worden en de iPhone 5, iPad 3 en iTV voor zijn rekening nemen. Volgens de New York Post ligt de waarheid enigszins in het midden: Sharp wordt wel leverancier, maar Apple heeft de hele fabriek overgenomen om de kwaliteit en de geheimhouding van het nieuwe project te bewaken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Jefferies-analist Peter Misek legt in The Tokyo Times uit dat Sharp de afgelopen tijd veel heeft geïnvesteerd in het uitbreiden van de capaciteit en het upgraden van de faciliteiten. Het is een ideale partner voor Apple, dat veel controle kan uitoefenen over het productieproces, getuige de ‘bezetting’. De investering c.q. betaling van 1 miljard dollar is behoorlijk, maar volgens andere geruchten zou Sharp niet het alleenrecht op de productie van al Apple’s displays krijgen. Het iPad 3-scherm zou wel van Sharp komen, maar Sony en Hitachi schijnen in de running zijn voor de beeldschermen van de iPhone 5.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar