Terug naar Review: Secret Mission – The Forgotten Island
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Review: Secret Mission – The Forgotten Island

Door Redactie iCreate13 mei 2011 17:003 min. leestijd1

Secret Mission – The Forgotten Island
Ontwikkelaar: Big Fish Games. Prijs: Gratis (tijdelijk)

Eindelijk! Het weekend is begonnen. Je ploft neer op de bank, pakt je iPad erbij en gaat op zoek naar een leuke nieuwe game om te spelen. Makkelijker gezegd dan gedaan, vooral als je het nieuws rondom games een tijdje niet hebt gevolgd. Probeer in dat geval de app Big Fish Game Finder eens, die je wat werk uit handen zal nemen. Deze app geeft namelijk informatie over alle games die ontwikkelstudio Big Fish heeft uitgebracht. Om het je helemaal makkelijk te maken bespreken we hier een gratis (en leuke!) game van Big Fish: Secret Mission – The Forgotten Island.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Onbewoond eiland
Wat is dat toch met die wetenschappers? Ze werken zich in games of films altijd in de penarie. Zo ook in Secret Mission – The Forgotten Island. Je speelt de rol van Chanel Flores en bent op weg naar een mysterieus eiland in de Bermudadriehoek als je vliegtuig het ineens laat afweten. Een parachutesprong later bevind je je op het eiland en is het aan jou om het te gaan verkennen. Dat gaat – hoe kan het ook anders – gepaard met allerhande puzzels. Gelukkig is er tijdens al dat puzzelen geen gebrek aan visuele pracht. De kleurrijke achtergronden en het oog voor detail zorgen ervoor dat je je binnen een mum van tijd daadwerkelijk op een onbewoond eiland waant.

Puzzels in overvloed
De game draait om het vinden van zeven magische kristallen, die je natuurlijk niet zomaar ergens op het strand vindt. Nee, voordat je zo’n kristal in handen krijgt moet je eerst (in de stijl van Monkey Island) voorwerpen gaan verzamelen, combineren en gebruiken. Af en toe is de logica in deze puzzels ver te zoeken, dus het slimste is om overal op te klikken en zoveel mogelijk uit te proberen. Kom je vast te zitten, dan krijg je een hint die je meestal meteen verder helpt. Naast deze puzzels zijn er minigames, waarin je je bijvoorbeeld door een doolhof moet navigeren of een schuifpuzzel moet oplossen. De puzzels zorgen voor de nodige afwisseling en zijn leuk en uitdagend. Het is dan ook erg jammer dat er maar vijftien in het spel zitten. Dit is naar onze mening de belangrijkste tekortkoming van het spel, juist omdat Secret Mission hier punten mee had kunnen scoren. Het verhaal blijft namelijk op de achtergrond, waardoor je je automatisch gaat richten op de puzzels en minigames. Dit nadeel daargelaten is Secret Mission een leuke, toegankelijke game die voornamelijk fans van avonturengames een avond bezig zal houden.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fuzzy
Lezer
Fuzzy

Leuk en verslavend spel, maar ik moest evengoed na 1 “level” gespeeld te hebben evengoed €5,49 betalen om verder te kunnen maar ik heb er geen spijt van ;-P