Terug naar Samsung lanceert Apple Pay-concurrent en nieuwe Galaxy
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung lanceert Apple Pay-concurrent en nieuwe Galaxy

Door Jelle Mol14 augustus 2015 10:462 min. leestijd0

Apple’s mobiele betaaldienst, Apple Pay, krijgt concurrentie van Samsung. De Koreaanse techgigant heeft aangekondigd dat Samsung Pay (what’s in a name) volgende week live gaat in Zuid-Korea en eind september gelanceerd wordt in de Verenigde Staten. Ook zijn er al plannen voor een uitbreiding naar Europa.

Samsung Pay

Het was eigenlijk de bedoeling dat Samsung Pay deze zomer al beschikbaar was in Zuid-Korea en de VS, maar de lancering is iets vertraagd, vermoedelijk vanwege de introductie van nieuwe toestellen. De betaaldienst maakt gebruik van zowel NFC (net als Apple Pay) als Magnetic Secure Transmission (MST), een technologie die ontwikkeld is door het eerder overgenomen LoopPay. Hierdoor is Samsung Pay direct te gebruiken bij de meeste betaalterminals, zonder dat daarvoor aanpassingen hoeven worden gedaan. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen is een Galaxy-smartphone langs een betaalterminal te halen en zijn betaling te verifiëren via de vingerafdrukscanner – vergelijkbaar met Apple Pay en Touch ID op de iPhone 6. Een uitbreiding naar Engeland en Spanje is reeds gepland; wanneer Nederland en België aan de beurt komen is nog niet duidelijk.

Galaxy S6 Edge+

De toestellen die Samsung Pay gaan ondersteunen zijn de nieuw aangekondigde Galaxy S6 Edge+ en Galaxy Note 5, evenals de Galaxy S6 en S6 Edge na een software-update. De Galaxy S6 Edge+ is een grotere en verbeterde variant van de Edge die in maart werd geïntroduceerd. De volgende generatie heeft een groter scherm, meer werkgeheugen en een langere batterijduur. Ook heeft Samsung de Note 5 aangekondigd, die in tegenstelling tot de Edge geen gekromde rand heeft. De Koreanen hebben echter besloten dit toestel niet in de Benelux uit te brengen om te voorkomen dat beide apparaten te veel met elkaar concurreren.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Ten slotte is er nog nieuws op smartwatch-gebied: de opvolger van de Gear S wordt een rond exemplaar met metallic look. De indeling en vorm van de icoontjes komt je wellicht bekend voor, al is er ook wat voor te zeggen dat een rond display de creativiteit wat belemmert. De Gear S2 maakt geen gebruik van Android Wear maar Samsung’s eigen Tizen OS.

Samsung Gear S2

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar