Terug naar Samsung ontkent: 'AR Emoji zijn niet gekopieerd van Apple's Animoji'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung ontkent: 'AR Emoji zijn niet gekopieerd van Apple's Animoji'

Door Koen van Ekeren28 februari 2018 10:172 min. leestijd0

Deze week deed Samsung de Galaxy S9 en Galaxy S9+ uit de doeken. Een van de speerpunten van het vlaggenschip zijn de AR Emoji, die verdacht veel weg hebben van Apple’s Animoji. Maar dit is puur toeval, beweert Samsung-topman DJ Koh.

AR emoji

‘AR Emoji geen kopie’

Koh werkte zelfs al in 2001 aan 3D-animaties op flip-phones, zo stelt hij tegenover The Wall Street Journal. Het werk aan de nieuwe AR Emoji zou jaren aan ontwikkeling hebben gekost. ‘De aanpak van Apple en die van mij zijn totaal verschillend’, zegt hij. ‘Ik werk echt op basis van mijn eigen stappenplan.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Dat Samsung de geanimeerde emoji vlak na de introductie van de Animoji lanceert, is volgens de Koreaanse techgigant dus toeval. Net zoals de lancering van Samsung Pay na Apple Pay bijvoorbeeld toeval was– want dit wilde Koh waarschijnlijk ook al op zijn flip-phone introduceren.

De AR Emoji van Samsung hebben veel weg van de Animoji, al zitten ze wel iets anders in elkaar. Bij de iPhone X kan een gebruiker alleen los met een selectie van geanimeerde emoji’s. Bij de Samsung Galaxy S9 is het daarnaast ook mogelijk om een geanimeerde versie van je eigen gezicht te maken.

AR Emoji zijn ‘gruwelijk’

De AR Emoji zijn niet bij iedereen goed ontvangen. The Verge testte de 3D-animaties op het Mobile World Congress in Barcelona en beschreef de functie als ‘nogal gruwelijk’. Ook Tomsguide was niet enthousiast. ‘In onze hands-on-tijd met de S9 leek geen van de emoji die we creëerden precies op ons. Je kunt het kapsel, de haarkleur en kleding van je avatar veranderen, maar de gelaatstrekken zien er bij iedereen hetzelfde uit.’

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar