Terug naar Samsung stapt in markt voor mobiel betalen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung stapt in markt voor mobiel betalen

Door Jelle Mol19 februari 2015 10:071 min. leestijd1

Apple Pay krijgt er een serieuze concurrent bij. Nee, het is geen winkeliersinitiatief dat bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken, maar een dienst van Apple’s Zuid-Koreaanse vriendjes bij Samsung. De Amerikaanse mobiele betaaldienst LoopPay heeft namelijk aangekondigd dat het overgenomen is door Samsung.

LoopPay Samsung

LoopPay vs. Apple Pay

Hiermee heeft Samsung een kant-en-klare betaaldienst in handen, die vermoedelijk op de eerstvolgende Galaxy-smartphone geïntroduceerd gaat worden. De technologie van LoopPay verschilt behoorlijk van die van Apple Pay. Zo wordt er geen gebruikgemaakt van NFC, maar vervangt een aparte ontvanger de magneetstrip van een creditcard. Daardoor werkt LoopPay met bestaande apparatuur en hoeven zowel banken als winkeliers geen aparte samenwerking aan te gaan, zoals wel het geval is bij Apple Pay.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Hardware

De implementatie van de technologie is daarentegen niet erg praktisch. Momenteel biedt LoopPay uitsluitend aparte cases aan, die je eventueel op je smartphone kunt klikken. De verwachting is dan ook dat Samsung deze hardware zal inbouwen in de Galaxy S6, die volgende maand wordt aangekondigd. Ook voor LoopPay geldt overigens dat de dienst momenteel alleen met creditcards werkt, waardoor het voor de Nederlandse betaalmarkt vooralsnog geen interessante oplossing is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Martin
Lezer
Martin

Jammer dat in Nederland de magneetstrip automaten langzaam vervangen worden met automaten die nfc betalingen ondersteunen (dus ook Apple pay) hier zal de Samsung methode dus niet meer werken. Magneetstrip wordt in Nederland niet echt meer gebruikt. Alleen nog voor creditcards misschien 🙂