Terug naar 'Samsung kopieert Apple met eigen Animoji bij Galaxy S9'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Samsung kopieert Apple met eigen Animoji bij Galaxy S9'

Door Koen van Ekeren14 februari 2018 10:042 min. leestijd1

De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen een 3D Emoji-functie, meldt het Zuid-Koreaanse ETNews. Met behulp van een 3D-gezichtscanner zijn de toestellen in staat om emoji’s te maken die de gezichtsuitdrukking van de gebruiker weerspiegelen. Inderdaad: dat hebben we eerder gezien …

Samsung Galaxy S9

Samsung kopieert Apple met eigen Animoji

Met de iPhone X introduceerde Apple iets nieuws: Animoji. De animerende emoji’s worden gemaakt met het TrueDepth-camerasysteem en weerspiegelen de mimiek van de gebruiker. Via de Berichten-app deel je ze met andere Apple-gebruikers.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu is Samsung voornemens om een soortgelijke functionaliteit uit te brengen in het nieuwe vlaggenschip: de Galaxy S9. Het is nog onbekend welke naam de Samsung-variant krijgt, maar volgens de bron is de 3D Emoji-functie ‘een verbeterde versie van de Animoji-functie van de iPhone X’.

Wat er dan precies beter is, is onduidelijk. Mogelijk zijn de deelmogelijkheden bij de Galaxy S9 uitgebreider. Gebruikers van de iPhone X kunnen Animoji in de Berichten-app alleen versturen naar andere bezitters van de iPhone X.

Galaxy S9

Samsung presenteert de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op 25 februari, om 18:00 uur (Nederlandse tijd). Eerder lekten er afbeeldingen van het toestel uit, waaruit op te merken is dat het ontwerp veel weg heeft van de Galaxy S8-serie. Het vrijwel randloze ontwerp keert dus terug en een thuisknop ontbreekt. Op de achterkant is het toestel uitgerust met een dubbele camera, met daaronder een vingerafdrukscanner.

Daarnaast beschikken de toestellen over een 3D-gezichtscanner en irisscanner, die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Hierdoor heeft het toestel een betere beveiliging en ondersteunt hij veiligere financiële transacties. Ook zou de Galaxy voor het eerst uitgerust zijn met stereo speakers.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

Als je de geruchten moet geloven worden de animoji’s van de S9 aanzienlijk beter en geavanceerder dan die op de iphone X.