Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Samsung kopieert Apple met eigen Animoji bij Galaxy S9'

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Samsung kopieert Apple


Lees verder na de advertentie

De Samsung Galaxy S9 en S9+ krijgen een 3D Emoji-functie, meldt het Zuid-Koreaanse ETNews. Met behulp van een 3D-gezichtscanner zijn de toestellen in staat om emoji’s te maken die de gezichtsuitdrukking van de gebruiker weerspiegelen. Inderdaad: dat hebben we eerder gezien …

Samsung kopieert Apple met eigen Animoji

Met de iPhone X introduceerde Apple iets nieuws: Animoji. De animerende emoji’s worden gemaakt met het TrueDepth-camerasysteem en weerspiegelen de mimiek van de gebruiker. Via de Berichten-app deel je ze met andere Apple-gebruikers.

Nu is Samsung voornemens om een soortgelijke functionaliteit uit te brengen in het nieuwe vlaggenschip: de Galaxy S9. Het is nog onbekend welke naam de Samsung-variant krijgt, maar volgens de bron is de 3D Emoji-functie ‘een verbeterde versie van de Animoji-functie van de iPhone X’.

Wat er dan precies beter is, is onduidelijk. Mogelijk zijn de deelmogelijkheden bij de Galaxy S9 uitgebreider. Gebruikers van de iPhone X kunnen Animoji in de Berichten-app alleen versturen naar andere bezitters van de iPhone X.

Galaxy S9


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Samsung presenteert de Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus op 25 februari, om 18:00 uur (Nederlandse tijd). Eerder lekten er afbeeldingen van het toestel uit, waaruit op te merken is dat het ontwerp veel weg heeft van de Galaxy S8-serie. Het vrijwel randloze ontwerp keert dus terug en een thuisknop ontbreekt. Op de achterkant is het toestel uitgerust met een dubbele camera, met daaronder een vingerafdrukscanner.

Daarnaast beschikken de toestellen over een 3D-gezichtscanner en irisscanner, die tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. Hierdoor heeft het toestel een betere beveiliging en ondersteunt hij veiligere financiële transacties. Ook zou de Galaxy voor het eerst uitgerust zijn met stereo speakers.