Terug naar Samsung koopt Viv: nieuwe project van Siri-bedenkers
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung koopt Viv: nieuwe project van Siri-bedenkers

Door Laura Grootaarts6 oktober 2016 14:322 min. leestijd1

Smartphone-fabrikant Samsung heeft de virtuele assistent Viv gekocht. Viv is het nieuwe project van de bedenkers van Siri. Viv is echter een stuk slimmer en veelzijdiger dan Siri en kan uit de voeten met veel complexere vragen en verzoekjes.

Viv was er eerder dan Siri

De plannen voor Viv ontstonden al in 2003, ruim voordat Siri verscheen. Daarna stapten de bedenkers Dag Kittlaus, Adam Cheyer en Chris Brigham over naar Apple om te werken aan Siri. Maar Siri werd nooit wat ze ervan gehoopt hadden: de spraakassistent voor iOS was wel een heel drastisch versimpelde vorm van wat oorspronkelijk de bedoeling was. Kittlaus en zijn team stapten uit onvrede op bij Apple en werkten verder aan Viv. Tijdens een technologiebeurs dit voorjaar werd Viv voor het eerst getoond aan het grote publiek.

Samsung gaat met Viv de concurrentie aan

En nu is Samsung er dus met de buit vandoor gegaan. Hiermee gaat het direct de concurrentie aan met Apple’s Siri. En niet alleen dat: Viv zit ook in het vaarwater van Alexa van Amazon en Google Assistant. De technologie verschijnt naar verwachting in 2017 op de Galaxy-toestellen van Samsung. Maar Samsung is een Zuid-Koreaans bedrijf dat zo’n beetje alles maakt waar een stekker aan zit. Volgens Kittlaus gaat het om dik 500 miljoen apparaten per jaar. De kans is dus groot dat je straks niet alleen tegen je smartphone of tablet praat, maar dat je ook je wasmachine, vaatwasser en tosti-ijzer in het gesprek kunt betrekken.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

In de video hieronder zie je Viv voor het eerst in actie:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Floris
Lezer
Floris

Geweldig aankoop van Samsung, niet alleen technologisch maar vooral ook strategisch. Viv is van een totaal andere orde dan de bestaande personal assistents van Apple (Siri), Google (Google Now) en Microsoft (Cortana). Deze drie zijn geprogrammeerde assistenten die beperkt worden door de functies die de programmeurs er in hebben gestop. Ze kunnen feitelijk alleen maar vooraf geprogrammeerde vragen beantwoorden. Viv is totaal anders. Viv kan in principe elke vraag beantwoorden in normale taal waarbij ze zelflerend is. Viv leert jou kennen en gaat steeds meer rekening houden met je persoonlijke voorkeuren. Bestel je eenmaal een bos rozen voor je vrouw… Lees meer »