Terug naar Samsung: 'Hou van ons en haat Apple'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung: 'Hou van ons en haat Apple'

Door Redactie iCreate30 januari 2012 20:262 min. leestijd2

iPhone-gebruikers zijn een beetje gek. Ze duwen en trekken om een toestel te mogen kopen waar Apple vervolgens fors aan verdient. Younghee Lee, hoofd marketing bij Samsung, omschrijft het als volgt: ‘Mensen zijn geobsedeerd van Apple’. En daar is ze niet blij mee: ‘Het wordt tijd om bij consumenten de aandacht te verleggen’.

Samsung

De aandacht van de consument moet, vanzelfsprekend, op Samsung komen te liggen. Volgens Lee moet ze daarvoor de consument in zijn hart raken. ‘Een telefoon kan een symbool zijn voor wie je bent,’ zegt Lee. ‘Veel mensen geloven dat “wat ik in mijn hand heb, ikzelf ben.”‘

Hart

Lee vertelde AllThingsD over haar queeste: ‘Ik wil uitvogelen hoe ik consumenten kan benaderen zodat ik ze in hun hart raak, en niet overkom als het grote, goed functionerende, rationele en eerlijke merk.’

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Een beetje gek

Aangezien Apple dit al is gelukt, zou je denken dat Samsung dezelfde aanpak gaat hanteren als het aankomt op design en marketing. Nou, niet helemaal. De nieuwste Samsung-reclames dienen maar een doel: iPhone-gebruikers belachelijk maken. En dat dat niet zo moeilijk is, weten we al. Ze zijn tenslotte een beetje gek.

De tweede video is een vervolg op een Samsung-commercial van eind 2011:

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4s
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
art
Lezer
art

Tja, ’t is met een Samsung net als met een Toyota. “t is beide hartstikke goed, maar sexy ho maar en dat is wat Apple nu zo succesvol maakt. Sexy vanwege de iconische waarde van het merk, door zijn turbulente verleden, de opzienbarende revoluties die het merk heeft veroorzaakt in de grafische-, muziek-, film-, computer-, telefonie- uitgeverij- en elektronica wereld. Ondanks alles heeft samsung toch een mooie campagne in elkaar gezet, al is het natuurlijk lekker gechargeerd. Al die 37 miljoen Iphones die in Q4 van 2011 zijn verkocht zijn toch voor het grootste deel gekocht door mensen die NIET… Lees meer »

jordy
Lezer
jordy

Apple= Kwaliteit, mooi, origineel… , Samsung en andere merken niet!