Terug naar Samsung Galaxy S9+ gelekt: zo ziet de grote concurrent van de iPhone X eruit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung Galaxy S9+ gelekt: zo ziet de grote concurrent van de iPhone X eruit

Door Laura Grootaarts6 februari 2018 15:422 min. leestijd0

De allergrootste concurrent van de iPhone X – de Samsung Galaxy S9 – wordt binnenkort gepresenteerd. De verrassing is er nu al af, want er zijn er afbeeldingen gelekt van het nieuwe toestel.

Samsung Galaxy S9

Onthulling Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Samsung gaat de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+ onthullen op 25 februari tijdens de Mobile World Congress. Maar nu al ligt het ontwerp van de nieuwe paradepaardjes op straat, dankzij de inmiddels beruchte lekker Evan Blass. Hij heeft op zijn Twitter-account render van de nieuwe Samsung-modellen geplaatst:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Samsungs nieuwe toestellen lijken heel wat op hun voorganger, de Samsung Galaxy S8+: smalle randen en een edge-to-edge amoled-scherm. Van de voorkant van dit toestel lekten eerder ook al afbeeldingen, maar daaruit viel nog niet veel op te maken; de achterzijde van het toestel is wat dat betreft iets interessanter.

Vergelijking met de iPhone X

Op de afbeelding is te zien dat het grotere model beschikt over een dubbele camera. En net zoals bij de iPhone X zijn de lenzen daarvan boven elkaar gepositioneerd. De iPhone X heeft gezichtsherkenning (Face ID), maar Samsung blijft voorlopig nog vasthouden aan een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. In tegenstelling tot bij het vorige model van de Zuid-Koreaanse fabrikant, zit de vingerafdrukscanner onder in plaats van naast de camera. Qua kleuren is de Samsung Galaxy S9+ een stuk wilder dan de iPhone X: je kunt kiezen uit Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue.

Nog een parallel met de iPhone X …

Een smartphone waarvan het ontwerp ver voor de verschijningsdatum al is uitgelekt – waar hebben we dat eerder gehoord?! Bij de iPhone X was vorig jaar hetzelfde het geval. Het wrange was toen vooral dat Apple zélf min of meer schuldig was aan het lek. In software voor HomePod die werd vrijgegeven, bleek een pictogram en een animatie te zitten van de voorkant van de nieuwe iPhone.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar