Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Samsung Galaxy S9+ gelekt: zo ziet de grote concurrent van de iPhone X eruit

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Samsung Galaxy S9


Lees verder na de advertentie

De allergrootste concurrent van de iPhone X – de Samsung Galaxy S9 – wordt binnenkort gepresenteerd. De verrassing is er nu al af, want er zijn er afbeeldingen gelekt van het nieuwe toestel.

Samsung Galaxy S9

Onthulling Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Samsung gaat de nieuwe Galaxy S9 en Galaxy S9+ onthullen op 25 februari tijdens de Mobile World Congress. Maar nu al ligt het ontwerp van de nieuwe paradepaardjes op straat, dankzij de inmiddels beruchte lekker Evan Blass. Hij heeft op zijn Twitter-account render van de nieuwe Samsung-modellen geplaatst:


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Samsungs nieuwe toestellen lijken heel wat op hun voorganger, de Samsung Galaxy S8+: smalle randen en een edge-to-edge amoled-scherm. Van de voorkant van dit toestel lekten eerder ook al afbeeldingen, maar daaruit viel nog niet veel op te maken; de achterzijde van het toestel is wat dat betreft iets interessanter.

Vergelijking met de iPhone X

Op de afbeelding is te zien dat het grotere model beschikt over een dubbele camera. En net zoals bij de iPhone X zijn de lenzen daarvan boven elkaar gepositioneerd. De iPhone X heeft gezichtsherkenning (Face ID), maar Samsung blijft voorlopig nog vasthouden aan een vingerafdrukscanner aan de achterkant van het toestel. In tegenstelling tot bij het vorige model van de Zuid-Koreaanse fabrikant, zit de vingerafdrukscanner onder in plaats van naast de camera. Qua kleuren is de Samsung Galaxy S9+ een stuk wilder dan de iPhone X: je kunt kiezen uit Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue.

Nog een parallel met de iPhone X …

Een smartphone waarvan het ontwerp ver voor de verschijningsdatum al is uitgelekt – waar hebben we dat eerder gehoord?! Bij de iPhone X was vorig jaar hetzelfde het geval. Het wrange was toen vooral dat Apple zélf min of meer schuldig was aan het lek. In software voor HomePod die werd vrijgegeven, bleek een pictogram en een animatie te zitten van de voorkant van de nieuwe iPhone.