Terug naar Samsung introduceert nieuw vlaggenschip: Galaxy S6
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samsung introduceert nieuw vlaggenschip: Galaxy S6

Door Jelle Mol1 maart 2015 20:503 min. leestijd6

Op de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Samsung twee nieuwe smartphones geïntroduceerd: de Galaxy S6 en S6 Edge. En zoals we inmiddels gewend zijn van Samsung blijft het qua gelijkenissen niet bij het cijfer 6: ook het ontwerp en de functionaliteiten van de vlaggenschepen vertonen een aantal overeenkomsten met de iPhone 6. De nieuwe Galaxy is vanaf 10 april in Nederland beschikbaar met een vanafprijs van € 699 voor de S6 en € 849 voor de S6 Edge.

Samsung Galaxy S6

Beide toestellen zijn voorzien van een vernieuwd ontwerp dat vooral dunner en lichter is. Dat zou volgens Samsung niet ten koste gaan van de duurzaamheid. Tijdens de presentatie werd opgemerkt dat de behuizing 50% sterker is dan andere high-end smartphones en ‘absoluut niet zou buigen’, verwijzend naar de iPhone 6. Het dunnere ontwerp heeft wel een aantal consequenties: net als de iPhone beschikt deze Galaxy niet (meer) over een microSD-slot en kan ook de batterij niet vervangen worden. In het verleden werd de iPhone daar regelmatig op aangevallen door de Zuid-Koreanen. Wat betreft ontwerp deed de onderkant (zie onderstaande afbeelding) ons overigens sterk ergens aan denken …

Galaxy S6 Edge

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Hoge pixeldichtheid

De Galaxy S6 komt met 32, 64 of 128 GB opslag. Ook de kleuren komen ons bekend voor: wit, zwart en goud. Het 5,1-inch scherm, dat bij de Edge aan de zijkanten afbuigt, beschikt over een indrukwekkende resolutie van 2560 x 1440 pixels. Dat resulteert in een pixeldichtheid van 577 ppi. Ter vergelijking: de iPhone 6 Plus heeft een full HD scherm met 401 ppi; de iPhone 6 moet het doen met slechts 326 ppi. Het is echter zeer de vraag in hoeverre je nog verschil ziet bij een pixeldichtheid hoger dan 450-500 ppi.

Verbeterde camera

Ook aan de camera heeft Samsung gesleuteld. De 16 megapixel camera heeft een verbeterde lichtgevoeligheid, optische beeldstabilisatie en mogelijkheid om in slow-motion te filmen. Samsung claimt dat de camera in 0,7 seconde kan worden opgestart. Met een sneltoets is dat op ieder moment mogelijk vanuit een app of menu. Hoe de kwaliteit van de foto’s zich verhoudt tot zijn grote iPhone-concurrent moet de komende tijd uit praktijktests blijken. Over het algemeen wordt de camera van de iPhone 6 (Plus) beschouwd als de allerbeste smartphonecamera van dit moment.

Samsung Pay

Geheel in lijn met Apple’s keynote in september heeft Samsung ook zijn eigen mobiele betaaldienst aangekondigd: Samsung Pay. Een bijster originele naam is het niet, al kunnen we dat natuurlijk ook niet van Apple’s initiatief zeggen. Samsung Pay komt deze zomer in de VS en Zuid-Korea beschikbaar en bestaat uit een bundeling van verschillende technologieën, waardoor het naar eigen zeggen direct op 30 miljoen locaties gebruikt kan worden. Naast NFC werkt de S6 ook met technologie van het onlangs overgenomen LoopPay. Samsung Pay wordt beveiligd met een vingerafdrukscanner, die op de S6 en S6 Edge vrijwel hetzelfde werkt als Touch ID. Maar of dat ook werkelijk zo goed werkt, moeten we nog maar zien.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hunkaroglu
Lezer
Hunkaroglu

Qua ontwerp heb je gelijk. Het heeft wat van Apple. Maar daarentegen heeft Apple ook veel gekopieerd qua design van de HTC. Dat mag ook gezegd worden. Daarnaast kopieert Apple ook steeds meer functionaliteit van Android, zoals Widgets en weeranimaties, dat overigens nog steeds niet kan tippen met Android. En alles wat beter of vergelijkbaar is bij de iPhone trap je weer onderuit door te zeggen dat je die functionaliteiten wellicht niet beter zijn zullen zijn dan bij Apple.

Frank Gijsen
Lezer
Frank Gijsen

Helemaal met je eens. Vrij kinderachtig geschreven artikel waar de jaloezie vanaf druipt. Jaren geleden zag ik allerlei supersonische producten voorbij komen, die Apple allemaal nog zou introduceren: De smartwatch, gebogen schermen, draadloos opladen, ongekende hoge resolutie schermen. Nou, er kwam helemaal niets en steeds was Samsung ze ver voor, maar daarover wordt in dit artikel niets gezegd. Sterker zelfs: Samsung zou alles kopiëren van Apple. Alle producenten kopiëren van elkaar, dat is al jaren zo en zal nooit veranderen. Ik ga niet zeggen welke producten goed of slecht zijn en weet ook dat Apple goede producten maakt. Maar dit… Lees meer »

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Ik zal de laatste zijn die zegt dat Apple niet kopieert van anderen. Dat fabrikanten handige functies of mooie ontwerpkenmerken van elkaar lenen, lijkt me ook alleen maar een goede zaak. De toon in dit artikel kwam dan ook meer voort uit een algemene indruk van de presentatie gisteravond. Dat had toch wel erg veel weg van Apple’s keynote afgelopen september, iets wat mede tot uitdrukking komt in enkele zaken die ik hier opsom: de behuizing, het display, de verbeterde camera, een mobiele betaaldienst en een vingerafdruksensor. Ik plaats een en ander in perspectief tot de iPhone 6 (we zijn… Lees meer »

Frank Gijsen
Lezer
Frank Gijsen

Ik vind het beetje vreemd dat je een bedrijf, dat met veel zaken voorop loopt beticht van kopieergedrag. Zit voor mij een tegenstrijdigheid in en komt nogal afgunstig over.

Je zou ook enthousiast mogen zijn over het draadloos opladen. Iedereen die met techniek te maken heeft, vindt dit interessant. En ik denk ook dat je als redacteur wel als taak hebt om zo objectief mogelijk de mensen te informeren, al is het een Apple website.
Belangrijke positieve zaken weglaten en bij voorbaat vraagtekens plaatsen bij bepaalde functionaliteiten van de Galaxy S6 vind ik tendentieuze berichtgeving.

Rik
Lezer
Rik

Verstandig van Samsung om naar Apple te kijken, al zit de redding voor de Koreanen helaas niet in de kleurtjes goud, zilver en zwart. Jelle schrijft een prima stuk, dat tendentieuze zie ik niet en het lijkt erop dat hij op punten Samsung tzt de kans wil geven. Dat zijn voorkeur bij Apple ligt: Duh! Jullie zeuren.

Kees v. Gijzelen
Lezer
Kees v. Gijzelen

Tja… Apple zal geen ‘nieuwe’ dingen meer bedenken, sinds hun brein ( Steve Jobs ) er niet meer is.