Terug naar 6x dit kan Apple leren van de Samsung Galaxy S20
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

6x dit kan Apple leren van de Samsung Galaxy S20

Door Koen van Ekeren12 februari 2020 13:473 min. leestijd1

Sinds gisteren heeft de iPhone er drie geduchte concurrenten bij: de Samsung Galaxy S20, S20+ en S20 Ultra. Samsung en Apple zijn al jaren elkaars grootste rivalen, maar ze stuwen elkaar ook naar een hoger niveau. Wat kan Apple dit keer leren van zijn grootste concurrent?

Samsung Galaxy S20 vernieuwingen

Samsung Galaxy S20 vernieuwingen

Ondanks dat we er niet over peinzen om onze iPhone in te ruilen voor een Android-telefoon, hebben de vlaggenschepen van Samsung ieder jaar weer wat functies waarvan we watertanden. Dit zijn de Samsung Galaxy S20 vernieuwingen die Apple van ons wel mag stelen voor de iPhone 2020.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

1. Space zoom

Met het vlaggenschip van Apple kun je 2x optisch inzoomen (zoomen zonder kwaliteitsverlies) en het heeft tot 10x digitale zoom. Hoe anders is dat bij het paradepaardje van Samsung: de S20 Ultra. Het toestel beschikt over het zogeheten Space Zoom, met tot 10x optische zoom en tot 100x digitale zoom.

2. Internetten met 5G

Alle Galaxy S20-toestellen ondersteunen 5G. Dit nieuwe mobiele netwerk kan internetsnelheden tot 10 Gbps bereiken – tien (!) keer sneller dan 4G. Nu heb je nog weinig aan 5G, maar het lijkt erop dat Nederland dit jaar nog een landelijk dekkend 5G-netwerk krijgt. Het is dus te hopen dat de iPhone 12 ook overweg kan met 5G, maar mogelijk is de ondersteuning er niet in Nederland

3. Randloos

Samsung Galaxy S20

Samsung is erin geslaagd om de randen om het scherm nóg kleiner te krijgen. De voorkant bestaat bijna alleen maar uit scherm – alleen voor de camera is er een klein gat in het scherm verwerkt. En eerlijk is eerlijk: dat ziet er een stuk fraaier uit dan de inkeping die de iPhone heeft. Hopelijk slaagt Apple er dit jaar in om de TrueDepth-camera beter te verstoppen.

4. Een beeldscherm met 120 Hertz

Alle drie de Galaxy S20-modellen hebben een 120Hz display. Dit is een erg hoge verversingssnelheid die zorgt voor vloeiende beelden. De meeste telefoons werken met 60Hz, waaronder de iPhone. Volgens geruchten overweegt Apple ook de verversingsfrequentie te verhogen, dus wellicht zien we 120Hz straks terug bij het scherm van de iPhone 12 Pro.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

5. Tweezijdig opladen

Net als zijn voorgangers kan de S20 andere telefoons en accessoires opladen. Samsung noemt het Wireless PowerShare. Hierbij fungeert de rug van de smartphone als een draadloze oplader. Het omgekeerd draadloos opladen leek ook naar de iPhone 11 Pro te komen, maar de functie bleef uit. De iPhone lijkt wel over de juiste hardware te beschikken, maar softwarematig is de functie uitgeschakeld. Jammer, maar in 2020 een nieuwe kans.

6. DeX

Samsung Dex

De Galaxy S20-reeks heeft opnieuw DeX-ondersteuning, een functie waarmee je je smartphone als het ware omtovert in een computer. Sluit de S20 aan op een monitor, pak er een toetsenbord en muis bij en de Galaxy fungeert als een pc, waarbij je een desktop-interface op het scherm krijgt. Gaaf. Dit zien we héél graag terug bij de iPhone. Op zich ook geen gek idee, want de telefoons zijn er krachtig genoeg voor. Maar Apple verkoopt ook nog Macs …

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
iPhard
Lezer
iPhard

Ook begerenswaardig (voor amateurfilmers), de 8K ondersteuning.