Terug naar Samenvatting: iPad 2-onthulling en iOS 4.3
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Samenvatting: iPad 2-onthulling en iOS 4.3

Door Redactie iCreate2 maart 2011 19:273 min. leestijd7

Applaus en gejuich als Steve Jobs op het podium verschijnt. ‘We gaan vandaag iets belangrijks aankondigen, een product waar we lang aan gewerkt hebben. Dit wil ik niet mislopen.’

Updates
Eerst een paar updates, te beginnen met iBooks. ‘Gebruikers hebben meer dan 100 miljoen boeken gedownload in minder dan een jaar’. Random House brengt 17.000 titels naar de iBookstore, waar nu al 2500 uitgevers actief zijn.

De honderdmiljoenste iPhone is onlangs over de toonbank gegaan, ‘maar vandaag gaan we het hebben over de iPad’. ‘Wij noemden de iPad magisch, mensen lachten ons uit’. Ondertussen zijn er 15 miljoen stuks verkocht, dat is meer dan elk andere PC-tablet ooit. Het marktaandeel is ruim 90 procent. ‘Maar wat gebeurt er in 2011?’

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

iPad 2
‘Wij hebben niet stilgezeten. Vandaag onthullen we de iPad 2.’ Een nieuw design, aanzienlijk sneller dankzij de nieuwe A5-processor met 1 GHz. Die is dual-core en tot negen keer beter in graphics dan de A4-processor van de iPad (1). Toch blijft het stroomverbruik laag en de accuduur 10 uur.

‘Ten tweede hebben we een paar camera’s ingebouwd voor video, op de achter- en voorzijde.’ De iPad 2 is dunner, 33 procent, van 1,34 naar 0,88 centimeter. Dat maakt hem zelfs dunner dan de iPhone 4. Het gewicht neemt af met ongeveer 100 gram, dat maakt de iPad 2 601 gram zwaar. ‘Hij ligt ook beter in de hand’, aldus Jobs.

Schermresolutie is met 1024 x 768 pixels onveranderd. De opslagcapaciteit blijft ook hetzelfde; 16, 32 en 64 GB.

De iPad 2 verschijnt in twee kleuren; zwart en wit. ‘We leveren vanaf vandaag’. Prijzen lijken wederom te beginnen bij € 499. Leverbaar in Nederland vanaf 25 maart (!).

De iPad 1 wordt nu aangeboden vanaf € 379 in de Apple Online Store.

Video van iPad 2

iPad 2-accessoires
Een van de nieuwe functies is HDMI-out in 1080p. Je kunt de iPad tegelijkertijd opladen. Dit werkt met de nieuwe dockconnector-naar-HMDI-kabel. Prijs: 39 euro.

‘De eerste iPad-case was best aardig, maar we willen het prachtige design van de iPad niet verhullen met een hoes. Dat kan beter, dachten we.’ De nieuwe case is leverbaar in tien kleuren en maakt gebruikt van magneten om aan de iPad te ‘plakken’. Hij beschermt alleen de voorkant. Je kunt de hoes opvouwen tot een standaard.

iOS 4.3
Jobs geeft het woord aan Scott Forstall. Hij wil ons bijpraten over iOS 4.3. ‘Met de lancering van de iPad 2 verschijnt iOS 4.3’. Het vernieuwde besturingssysteem verbetert de prestaties van Safari en brengt iTunes home sharing; al je content delen over wifi. AirPlay is ook verbeterd en consumenten mogen met de komst van iOS 4.3 kiezen of het schuifje op de iPad een mute- of antirotatie-knop is. iOS 4.3 brengt ook Personal hotspot voor de iPhone 4.

De nieuwe camera’s kunnen gebruikt worden voor Photo Booth of voor FaceTime-gesprekken met andere iPad-, iPhone 4-, of Mac-gebruikers.

iMovie voor iPad
iMovie wordt een universele app en maakt
gebruik van de extra paardenkrachten van de iPad 2. Het grotere scherm komt het bewerken natuurlijk ten goede. Nieuwe deelopties met YouTube, Facebook en vimeo. Lancering eveneens op 11 maart.

GarageBand for iPad
GarageBand komt ook naar de iPad. De app is compatibel met de Mac-versie en laat de gebruiker stoeien met ruim 250 loops, 8 sporen en ‘touch instrumenten’ zoals de piano, gitaar en drums. Speel je piano, dan wordt er onderscheid gemaakt tussen zachte en harde aanslagen. Hoe? De ingebouwde accelerometer. Beschikbaar vanaf 11 maart.

One More Thing…
Helaas, de koek is op.


De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

7
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jochem
Lezer
Jochem

Het is en blijft een prachtig apparaat en een mooie update. Zeker voor hen die nog geen tablet hebben aangeschaft…

Vincent
Lezer
Vincent

Ik heb de binnenkant gezien. Die batterij is ENORM! 3/4 van de binnenkant van de iPad 2 is batterij.

Ik ga em kopen.

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

Ik vind het vreemd dat de oude iPad nu met korting wordt aangeboden in de Apple Online Store. Zoiets heeft Apple nog niet eerder gedaan (toch?)

Marcel
Lezer
Marcel

Ik ben het eens met Bart, de iPad nu aanbieden voor 379 (vanaf) is vreemd. In Amerika is de iPad 1 al niet meer te koop.

Silver
Lezer
Silver

@Bart & Marcel blijkbaar zijn jullie niet van de afdeling verkoop. Zou jij een iPad 1 kopen vanaf 499 euro voor dezelfde prijs als die van een iPad 2, met veel betere specificaties? Nee? Daarom verkoopt Apple de iPad 1 vanaf 379 euro. Wat denk je dat Apple met de iPads doet die over zijn in Amerika? Die worden gewoon verkocht in landen als Nederland voor een lagere prijs. Apple (online) Store in Amerika is de flagship store voor Apple. Die verkoopt alleen maar producten die nieuw zijn. Zo vreemd is het dus niet, het mag dan wel niet in… Lees meer »

Matthias
Lezer
Matthias

Kun je de dockconector-naar-HDMI-kabel ook voor de iPad 1 gebruiken?

Bart Smakman
Lezer
Bart Smakman

“The Apple Digital AV Adapter also supports video out for iPad, iPhone 4, or iPod touch (4th generation).”

Dus ja, de dockconnector-naar-HDMI-kabel kun je ook met de iPad 1 gebruiken.