Terug naar Saffierproducent Apple vraagt faillissementsbescherming aan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Saffierproducent Apple vraagt faillissementsbescherming aan

Door Jelle Mol8 oktober 2014 09:242 min. leestijd0

Apple’s vaste leverancier van saffierglas, GT Advanced Technologies, heeft faillissementsbescherming aangevraagd. Dat betekent dat openstaande schulden tijdelijk worden opgeschort. Apple gebruikt saffier in de Touch ID-knop van de iPhone en in de Apple Watch. De verwachting was dat ook de iPhone 6 een scherm van saffierglas zou krijgen, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval.

Geen invloed op productie Apple Watch

De saffierproducent is nu in onderhandeling met schuldeisers om een doorstart te gaan maken. CEO Tom Gutierrez laat in een verklaring weten: ‘GT heeft een sterk onderliggend businessmodel. De aanvraag voor faillissementsbescherming betekent niet dat we ermee stoppen maar geeft ons de kans om hier sterker uit te komen.’ In de tussentijd loopt de productie gewoon door. Volgens KGI hebben de problemen bij GT Advanced Technologies geen invloed op de productie van de Apple Watch, omdat het bedrijf voornamelijk voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus produceert.

Saffierproductie voor iPhone 6

De problemen bij de producent zijn desondanks opmerkelijk, omdat GT Advanced Technologies naar verluidt een belangrijke partner voor Apple was. De samenwerking met Apple heeft er eerder voor gezorgd dat het bedrijf kon investeren in nieuwe fabrieken. Dat de iPhone 6 uiteindelijk geen saffierglas heeft gekregen, zou te maken hebben met productieproblemen. Mogelijk is de relatie tussen Apple en GT Advanced Technologies hierdoor verstoord.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Volgens The Wall Street Journal is er meer aan de hand. Zo zou Apple om onduidelijke redenen een betaling van $ 139 miljoen achter hebben gehouden en heeft CEO Gutierrez een dag voor de aankondiging van de iPhone 6 al zijn aandelen verkocht. De geruchten dat de iPhone 6 een scherm van saffierglas zou krijgen, hebben in enkele maanden gezorgd voor een verdubbeling van de aandelenkoers van GT Advanced Technologies. Na de aankondiging van de iPhone 6 − en het ontbreken van saffierglas − daalde de koers met 13%.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar