Terug naar Het bewijs: Safari 11 is de allersnelste browser
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Het bewijs: Safari 11 is de allersnelste browser

Door Laura Grootaarts14 juli 2017 10:052 min. leestijd2

Binnenkort komt macOS High Sierra uit, en daarbij hoort een nieuwe versie van de browser Safari. Apple belooft ons dat Safari 11 de snelste desktopbrowser voor de Mac wordt. En als we de tests mogen geloven, overdrijven ze dit niet. Dus gebruik je op dit moment Google Chrome – ook een populaire browser op de Mac – dan wordt het wellicht tijd om toch eens over te stappen.

Safari 11 snelste browser in reeks tests

Zelfs in de bèta-vorm laat Safari zijn belangrijkste concurrenten ver achter zich in een reeks benchmark-tests. Macworld liet in totaal acht tests los op de gloednieuwe browser, en mat daarmee zaken als snelheid en grafische, JavaScript- en HTML5-prestaties. Safari neemt het op tegen Chrome, Firefox en Opera.

Safari 11 benchmark

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Het opmerkelijkst zijn de resultaten van de Ares-6 test, weergegeven in de grafiek hierboven. Hierin was Safari haast twee keer sneller dan Opera, de browser die nog het dichtst in de buurt kwam – hoe korter de balk, hoe beter. Maar ook in vrijwel alle andere testen kwam Safari als winnaar uit de bus. Slechts in één test moest Safari nét zijn meerdere erkennen in Firefox: het gaat hierbij om de WebXPRT-test die HTML5-performance meet.

De resultaten van alle andere tests kun je inzien op de website van Macworld.

Safari 11 in macOS High Sierra

macOS high sierra

Kortom: Apple maakt zijn belofte waar want Safari 11 is echt supersnel vergeleken met de concurrentie. En omdat het nu nog om een bèta-versie gaat, kan het alleen nog maar beter worden. Dat belooft dus nog wat voor wanneer deze herfst macOS High Sierra officieel gelanceerd wordt. Macworld gaat de tests dan nog opnieuw uitvoeren.

Safari heeft straks nog meer nieuws te bieden. Bijvoorbeeld op het gebied van privacy: Safari merkt het voortaan als websites je volgen. De browser verwijdert de gegevens die de websites achterlaten, zodat deze niet op andere websites worden gebruikt. Ook komen er meer instellingsmogelijkheden per website. Stel op die slecht leesbare site bijvoorbeeld in dat automatisch de Reader-weergave moet worden gebruikt en voor de site met het filmpje dat hier niets automatisch afgespeeld mag worden.

Lees ook ons dossier over macOS High Sierra.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
W8post
Lezer
W8post

BULL MANURE!! ’n browser is zo snel als de internet provider het toelaat!
[en je geldbuideltje om hogere snelheid te KOPEN]

KLRR
Lezer
KLRR

In de praktijk is Safari toch echt heel veel langzamer dan Chrome. Waarschijnlijk is de software nog niet ‘geoptimaliseerd’ voor Mojave? Gebruik daarom Chrome in plaats van Safari.