Terug naar Rutte en Kroes halen Tim Cook naar Nederland (+ stukje Jiskefet)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rutte en Kroes halen Tim Cook naar Nederland (+ stukje Jiskefet)

Door Daan Jeuken2 februari 2016 10:512 min. leestijd0

rutte en cook

Gisteren waren Mark Rutte en Neelie Kroes op audiëntie bij Apple (en Tesla en Facebook). De twee ontmoetten Tim Cook en Kroes nodigde de Apple-baas uit om eind mei naar Nederland te komen, voor het Startup Fest. Tevens bood het bezoek een amusant stukje Jiskefet.

20.000 Nederlandse ontwikkelaars

Tim Cook sprak enkele lovende woorden over ons landje.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

“Ik hou van Nederland, ik vind het geweldig om er te zijn. En ik kijk ernaar uit om Neelie eind mei te bezoeken – ik ken haar erg goed. We verkopen al heel lang in Nederland en hebben er veel partners. Er zijn 20.000 Nederlandse ontwikkelaars van iOS-apps, daar willen we er graag 100.000 van maken.”

Jiskefet

Wat de meeting met Apple’s baas uiteindelijk inhield, blijft uiteraard geheim (hopelijk heeft Rutte een goed woordje gedaan voor Apple Pay en Siri op de Apple TV), maar dankzij de Periscope van RTL-verslaggever Merijn Doggen kunnen we meekijken bij de rondleiding door de Apple Store. Het is een amusant stukje Jiskefet. “Ja, de iPad Pro, is a bit bigger hè”, zegt Rutte tegen de Apple-baas. Gigantisch, antwoordt Cook. Over de Apple Store in Den Haag zegt onze premier tegen Neelie Kroes “Have you seen in The Hague, it’s beautiful, over many …” [zwaait met handen op zoek naar het woord voor etages].

Even later mengt Lisa Jackson, VP bij Apple, zich in het geginnegap. “De lampen hier zijn van Philips.” Wow. “Ja, ja”, antwoordt Rutte in zijn beste Engels. Even later, aangekomen bij de accessoires, heeft Rutte iets scherps gespot: “Hé kijk, Philips!” En er wordt hard gelachen. Het was nog lang onrustig in Cupertino.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar