Terug naar Roddels en geruchten over de iPhone 5
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Roddels en geruchten over de iPhone 5

Door Redactie iCreate18 februari 2011 11:493 min. leestijd2

Hoe ziet de volgende iPhone eruit? Wat voor scherm heeft hij? Wat voor nieuwe dingen zal hij kunnen? Hoewel Apple de iPhone 5 waarschijnlijk pas in juni aankondigt, gonst het op internet van de geruchten. We zetten er een aantal voor je op een rijtje:

Het scherm
Naar verluidt heeft Apple bij Samsung een flinke partij 4-inch schermen gekocht. De fabrikant gebruikt deze zelf voor zijn eigen Android-smartphones en het lijkt er dus op dat Apple serieus overweegt om over te stappen op een groter scherm. Reden te over voor menige Photoshopper om te laten zien hoe een 4-inch iPhone 5 er uit zou kunnen zien. Hier is het mooiste resultaat dat we voorbij hebben zien komen:


[bron:macrumors.com]

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De Processor
Zal naar alle waarschijnlijkheid de Apple A5 heten. Aangezien Apple inmiddels zijn eigen processor fabriceert (op basis van ARM-technologie), is er vrijwel niets bekend over de mogelijke prestaties. Maar je mag gerust denken in termen van “beter”, “sneller” en “sterker”. Overigens verwachten we dat de iPhone 5 ook meer RAM krijgt dan het vorige model. Wel gaat het gerucht dat de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) de fabricage doet.

NFC
Near Field Communications (NFC) is de term die gebruikt wordt voor de techniek om je mobiel of smartphone te kunnen gebruiken als portemonnee. Apple heeft hier al diverse patenten voor en T-Mobile Duitsland verwacht dat het bedrijf uit Cupertino dit jaar de techniek wil introduceren. De vraag is niet óf er een iPhone NFC komt… de vraag is of Apple de techniek dit jaar betrouwbaar genoeg vindt om het te introduceren bij het grote publiek.


[bron:patentlyapple.com]

Google maps weg, Apple kaarten erin?
Een vager, minder waarschijnlijk gerucht is het verhaal dat Apple apps die gebruik maken van Google-diensten (zoals YouTube en Kaarten) stap-voor-stap wil vervangen voor zijn eigen oplossingen. Zo kocht Apple in 2008 bijvoorbeeld PlaceBase, een alternatief voor Google maps. Maar zitten mensen daar op te wachten? Kaarten is één van de beste applicaties voor de iPhone… als die app vervangen wordt, moet het alternatief Google maps omver blazen.


[bron:9to5mac.com]

Nieuwe notificaties
The Cult of Mac bericht dat Apple van plan zou zijn het notificatiesysteem van de iPhone om te gooien. Dit is op zich geen onlogische zet: het systeem was oorspronkelijk bedoeld om het gemis van multitasking op te vangen. Maar multitasking op de iPhone is inmiddels een feit en het berichtensysteem is niet bepaald populair, dus vernieuwing op dit vlak zou zeker gewenst zijn.

Wat verwacht jij van de iPhone 5?

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 5
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Ralph Gijsbrechts
Lezer
Ralph Gijsbrechts

Ik verwacht dat de iPhone 5 geen home-button meer krijgt. Dt wordt namelijk overbodig als ze de multi-touch gebaren die op dit moment ook gelden voor de iPad gaan integreren in iOS 4.3.

Weg met die home button!

Gidoni
Lezer
Gidoni

@ Ralph Gijsbrechts,

Dat hoop ik niet, dat de Home button verdwijnt! dat is sowieso voor veel mensen inmijn omgeving een veiligheid s haven als een app gaat freezen, of vast loopt.!! een fysieke knop is denk ik voor veel mensen best wel belangrijk.

De Iphone 5, k denk dat ik die over sla ben heel erg tevrede met mijn Iphone 4!! heerlijk ding alleen die snapmultitasking k nog niet wat van? ivm k bv, msn open vanuit multitas k, dan moet die eerst weer aan melden? en zo geld het met meerdere account gebonden apps