Terug naar Roamingkosten in de EU omlaag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Roamingkosten in de EU omlaag

Door Sven Lamers3 mei 2016 16:342 min. leestijd0

Volgend jaar worden de roamingkosten helemaal afgeschaft, maar sinds afgelopen zaterdag is het al weer iets goedkoper geworden om in het EU-buitenland te bellen, surfen en sms’jes te versturen. De nieuwe tarieven zijn per 30 april 2016 ingegaan en zijn ietwat ingewikkelder dan voorheen. Eerst betaalde je een vaste prijs in het buitenland, nu gaat het om toeslagen die bovenop de tarieven van je eigen abonnement komen.

Hoesjes iPhone 6s

Nieuwe prijzen

De nieuwe prijzen zijn als volgt: voor bellen mogen de telecombedrijven maximaal 6 cent per minuut extra vragen. Per sms zijn dat 2 cent en per megabyte mobiel internet 6 cent. De maximale prijzen – dus het tarief van je abonnement plus de buitenlandtoeslagen – mogen niet hoger zijn dan 23 cent voor uitgaande gesprekken, 7 cent per sms en 24 cent per megabyte. Belangrijk: deze tarieven gelden alleen binnen de EU. Landen zoals Zwitserland en Noorwegen doen niet mee.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Heb je een abonnement waarmee je onbeperkt mag bellen? Dan is deze wijziging goed nieuws, want dan hoef je in het EU-buitenland alleen nog maar de toeslag betalen. Gebruikersorganisaties hadden eerder aangegeven dat ze verwachten dat de klanten te maken krijgen met verstopte kosten.

De situatie nu

Vandaag de dag bieden de telecombedrijven vaak al speciale dag- of weektarieven aan. Deze kun je in het buitenland boeken zodra je probeert online te gaan. Daarnaast zijn er ook abonnementen waarin de kosten in het buitenland zijn inbegrepen. Is het buitenlandtegoed op, worden de overige kosten volgens de nieuwe roaming-tarieven berekend. Wil je ervoor zorgen dat je in het buitenland niet veel data met je iPhone verbruikt? Lees dan onze iTip.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar