Terug naar Review: Tiny Tower
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Review: Tiny Tower

Door Redactie iCreate27 juni 2011 08:193 min. leestijd6

Tiny Tower (iPhone)
Ontwikkelaar: NimbleBit

Na één verblijf in mijn wolkenkrabber wil je nooit meer weg, dat garandeer ik je. Wij hebben de meest exclusieve nachtclubs, luxe winkels met alleen de duurste merken en chique appartementen. Al je dromen zullen gegarandeerd uitkomen, dus waar wacht je nog op? Kom naar mijn Tiny Tower!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Luxe wolkenkrabber’
Om eerlijk te zijn zag mijn ‘luxe wolkenkrabber’ er een paar uur geleden nog vrij armoedig uit. Aan de start van je carrière als manager van je ‘Tiny Tower’ heb je namelijk alleen de beschikking over een lobby op de eerste verdieping, maar al snel huur je aannemers in om verschillende verdiepingen om te toveren in luxe appartementen, reisbureaus en cafés. Je kunt de verdiepingen zelf verven en een eigen stijltje meegeven.

Taken
Als manager heb je de taak om ervoor te zorgen dat ieder type accommodatie aanwezig is in je complex en dat al je bewoners een geschikte baan kunnen vinden. Ze hebben namelijk allemaal hun eigen vakgebied en ze zullen ongelukkig worden als je ze werkzaamheden laat doen waar ze geen kaas van hebben gegeten. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat er in de winkels voldoende voorraden zijn, zodat men omzet blijft draaien. Hoewel je geen meesterstrateeg hoeft te zijn om dit werk goed te doen, word je vaak rijkelijk beloond voor de juiste beslissingen. Zo stijgt je winst als je blije werknemers hebt en bezoeken VIP’s winkels, die vervolgens helemaal leeg worden gekocht.

Bezig baasje
Wat opvalt is dat je tijdens het spelen van Tiny Tower nooit stil zit. Simulatiegames staan erom bekend dat ze je af en toe slechts laten toekijken, wat vervelend kan zijn. In Tiny Tower blijf je bezig en zijn alle activiteiten goed uitgewerkt en leuk om te doen. Je beheert voorraden, brengt nieuwe bewoners naar hun appartement en houdt zelfs hun sociale leven in de gaten in een variant op Facebook, ‘Bitbook’.

The sky is the limit
Toch is er iets dat voor wat irritatie zorgt en de vaart uit het spel haalt, namelijk het moeten wachten op geld om nieuwe verdiepingen aan te kopen. Dit is voornamelijk een probleem als je wat verder bent in de game, omdat het verbouwen van nieuwe verdiepingen dan ontzettend duur is. Dit betekent dat je af en toe moet wachten totdat je verder kunt en dat is vervelend. Toch blijft de game ontzettend verslavend en zal hij je ongetwijfeld weken blijven boeien. Vergeet niet: The sky is the limit!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Lars
Lezer
Lars

Ik heb dit spel nu twee dagen en ik kan niets anders doen dan me bij jullie aansluiten, het is echt een geweldig spel!

Marvin van Kempen
Lezer
Marvin van Kempen

Na een aantal uurtjes spelen is duidelijk geworden dat Tiny Tower af en toe crasht op een iPad. Dit is op te lossen door een reset uit te voeren (aan/uit-knop en thuisknop paar seconden indrukken).

Draai je de game op de iPhone, dan zijn deze bugs niet aanwezig. NimbleBit meldt dat ze op dit moment werken aan een update om de problemen op de iPad op te lossen.

Jasper
Lezer
Jasper

In hoeverre is dit vergelijkbaar met de klassieker SimTower?

Marvin van Kempen
Lezer
Marvin van Kempen

Het is al een tijdje geleden dat ik SimTower heb gespeeld, maar het is zeker vergelijkbaar. Tiny Tower is wat simpeler en daardoor toegankelijker. Je bewoners vertrekken niet als ze ongelukkig zijn zoals in SimTower dus je kunt het rustig aan doen en iedere dag je toren een stukje uitbreiden.

Overigens, er is ondertussen een update voor de game verschenen die de crash-problemen op moet lossen. Het waren voornamelijk iPad-gebruikers die dit probleem hadden.

Carmen
Lezer
Carmen

Mijn spel is vastgelopen op mijn iPad. Als ik reset, moet ik dan opnieuw Beginnen en ben ik dan alles kwijt?

Marvin van Kempen
Lezer
Marvin van Kempen

Hij was bij mij ook een keer vastgelopen, maar de spelvoortgang bleef bij mij hetzelfde na een reset. Er zijn inmiddels enkele updates uit die het vastlopen verhelpen, dus ik zou je adviseren om die te downloaden.