Terug naar Review: Rip Off
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Review: Rip Off

Door Redactie iCreate18 juni 2011 09:023 min. leestijd0

Rip Off (HD)
Ontwikkelaar: Color Box Software

Weinig ontwikkelaars willen toegeven dat ze van hun concurrenten ideeën stelen. Color Box Software doet dat wel: zij geven toe dat ze voor hun game Rip Off van verschillende games elementen hebben afgekeken en ‘geleend’. Zo speel je de rol van een kwaad kijkende vogel (waar hebben we dat eerder gezien?) en zien de achtergronden eruit alsof ze direct uit Patapon zijn gekopieerd. Afgezien van de unieke uitstraling van de vijanden is er eigenlijk niets origineel. Maar is het erg dat er zoveel is gestolen van andere games?

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ninjavogel
Nee, want Rip Off is leuk, verslavend en de gameplay is goed uitgewerkt. Het principe is simpel: je speelt een vogel met de vaardigheden van een ninja, die eieren moet beschermen voor vijanden die ze willen stelen. Door op het scherm te tappen valt je vogel aan en het is de bedoeling om een steeds groter wordende groep vijanden tegen te houden. Tegelijkertijd zul je bommen moeten ontwijken die naar je hoofd worden geslingerd. Een bom aanraken betekent dat het spel meteen voorbij is, dus het is opletten geblazen! Doordat er zoveel dingen op het scherm gebeuren, is het af en toe lastig om het overzicht te behouden. Toch zorgt die hectiek ervoor dat je op het puntje van je stoel blijft zitten en echt moet vechten voor een high score.

Uitdagingen
Naast de uitdaging om een high score te halen en je vrienden jaloers te maken, zijn er ook meer dan genoeg extra’s om te ontgrendelen. Dit doe je door aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld 25 vijanden doden zonder de grond te raken en voor een bepaalde tijd al je eieren veilig houden. De extra’s die je kunt ontgrendelen variëren van nieuwe achtergronden tot andere vogels die je kunt gebruiken. Helaas wordt niet vermeld of er verschil zit tussen de verschillende vogels of dat het verschil alleen cosmetisch is.

Dit is niet het enige dat onduidelijk is in de game, want je verdient ervaringspunten die vermeld worden in je behaalde doelstellingen, waar je vervolgens niets mee lijkt te kunnen. Het was leuk geweest als je nieuwe vaardigheden zou ontwikkelen met de ervaringspunten. Iets anders waar we minder tevreden over zijn is het ontbreken van meerdere speelmodi. Het spel is verslavend, maar wat variatie zou op zijn plaats zijn geweest. Dit nadeel daargelaten is de game een aanrader voor iedereen die van simpele, hectische actiegames houdt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar