Terug naar Review: Dead Space HD
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Review: Dead Space HD

Door Redactie iCreate5 februari 2011 16:032 min. leestijd0

Beklemmend horror-avontuur

Ontwikkelaar: Electronic Arts Prijs: € 7,99 (Universal)

De eerste beelden van Dead Space zagen er zo mooi uit dat we even bang waren dat het een schietspelletje op rails zou worden. Gelukkig blijkt onze argwaan ongegrond: in dit buitenaardse horror-avontuur bestuur je zelf de – onfortuinlijke – hoofdpersoon.

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Oordopjes zijn een must bij een griezelgame als deze. Terwijl je door de gangen van het ruimtestation banjert, hoor je de het gesuis van ventilatoren en het luide gedreun van je ruimtelaarzen op de harde ondergrond, afgewisseld met het gekrijs van afzichtelijke vijanden. Enkele vloeren zijn met bloed besmeurd en als de verlichting ook nog eens dienst weigert, is de sfeer allesbehalve vrolijk. Breng in zo’n geval wat pret in de game door te letten op het loopje van je personage, net een kind die rondstapt in de veel te grote sneeuwschoenen van z’n vader.

De besturing doet een boel dingen goed; je stuurt met beide duimen, alsof je de pookjes van een Playstation bedient. Met een tik op het scherm verschijnt je geweer en met een tweede tik los je een schot. Dit gaat goed zolang je schieten en lopen als afzonderlijke acties beschouwt. Een vijand onder vuur nemen terwijl je achteruit loopt is niet mogelijk. En dat is jammer, van de Playstation zijn we gewend dat het wél tegelijkertijd kan. Maar denk maar zo; het feit dat we een iPad-game vergelijken met een Playstation-spel – die in de regel zestig euro kost – is een groot compliment.


De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 4
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar