Terug naar ResearchKit: Revolutie voor de gezondheidszorg
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

ResearchKit: Revolutie voor de gezondheidszorg

Door Arjan Kropman9 maart 2015 19:002 min. leestijd0

Apple opent een nieuw platform voor de medische wereld: ResearchKit. Met het platform kunnen ontwikkelaars en medische instanties zoals medische faculteiten op universiteiten sneller en grondiger dan ooit onderzoek verrichten. Het platform komt volgende maand beschikbaar voor ontwikkelaars, maar de eerste vijf apps die Apple in samenwerking met andere partijen maakte, zijn vanaf nu al beschikbaar in de VS.

ResearchKit apps

Onderzoek

Patiënten houden via apps symptomen van hun ziekte bij. Dit levert een enorme stroom aan gegevens op, die gebruikt kan worden om ziektes beter te begrijpen en op de duur beter te behandelen of zelfs te genezen. Op het moment zijn er vijf apps beschikbaar in de VS, waaronder een app om borstkanker te onderzoeken en een app op de Ziekte van Parkinson in beeld te brengen. Deze laatste maakt gebruik van de verschillende sensoren in een iPad en iPhone om de ziekteverschijnselen te meten.

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Black Friday: De iPhone 13 Pro nu extra voordelig met unlimited 5G data!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Onmiddellijke hulp

Los van het verkrijgen van informatie van duizenden patiënten, kunnen de apps ook direct helpen met het omgaan met de ziekte bij de betreffende patiënt. Door informatie (bijvoorbeeld over eetgewoonten) te koppelen aan symptomen (ziekteverschijnselen zoals vermoeidheid, hoofdpijn e.d.) kan de app de symptomen in de toekomst helpen voorkomen.

In de toekomst zullen dergelijke medische apps ervoor zorgen dat steeds minder mensen voor eenvoudig onderzoek een bezoek aan het ziekenhuis of de huisarts moeten afleggen. Het monitoren van de betreffende ziekte kan gewoon thuis gebeuren, terwijl de informatie naar de arts wordt doorgestuurd, kan de bulk aan informatie gebruikt worden voor onderzoek.

Open source

Apple biedt het nieuwe onderzoeksplatform volgende maand kosteloos aan de medische ontwikkelaars aan.

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Black Friday deal: de iPhone 13 nu met €100 korting op AirPods!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar