Terug naar ‘MacBook Pro 2021 verschijnt tóch pas na de zomer’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘MacBook Pro 2021 verschijnt tóch pas na de zomer’

Door Koen van Ekeren20 juli 2021 09:462 min. leestijd0

De geruchtenmolen rond de nieuwe MacBook Pro 2021 draait al maanden op volle toeren. Er werd gespeculeerd over een release in de zomer, maar volgens Apple-insider Mark Gurman laat de lancering langer op zich wachten. Apple zou de vernieuwde 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2021 ergens tussen september en november willen uitbrengen.

releasedatum MacBook Pro 2021

Releasedatum MacBook Pro 2021

In de laatste editie van zijn Power On-nieuwsbrief meldt Gurman dat de MacBook Pro’s in het derde kwartaal in productie gaan. Naar verwachting worden ze ‘uiterlijk tussen september en november’ door Apple aangekondigd, schrijft hij.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Eerder beweerde diezelfde Gurman dat de MacBook Pro 2021 al in de zomer zou verschijnen. Het was een opvallende voorspelling, want het is voor Apple vrij ongebruikelijk om in de zomer nieuwe Apple-producten te lanceren – zeker als ze spectaculair vernieuwd zijn.

Gurman blijft erbij dat Apple de nieuwe MacBook Pro al graag eerder had willen uitbrengen. Problemen met de productie van mini-ledschermen vertraagden de lancering echter, stelt hij. De nieuwe MacBook Pro-modellen zijn de eerste Macs met een mini-led-scherm. Eerder kondigde Apple al een iPad Pro 2021 aan die deze schermtechniek heeft.

Wanneer verschijnt de MacBook Pro 2021?

De kans is dus groot dat Apple de MacBook Pro aankondigt in de herfst. We verwachten niet dat dit in september gebeurt. In september staat traditioneel een Apple-event op de planning dat in het teken staat van de nieuwste iPhone en Apple Watch. Ook is er een kans dat Apple dan nieuwe iPad-modellen of AirPods presenteert.

Een maand later volgt doorgaans een Apple-event waarin Macs in de spotlights staan. Vorig jaar vormde wel een uitzondering: de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini met M1-chip werden pas in november gepresenteerd. Dit late moment had echter te maken met de gevolgen van het coronavirus. De iPhone 12 werd ook pas in oktober gepresenteerd. Dit jaar pakt Apple het traditionele schema weer op, waardoor een release van de MacBook Pro in oktober het meest waarschijnlijk is.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Bron: Bloomberg

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar