Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

‘MacBook Pro 2021 verschijnt tóch pas na de zomer’

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
releasedatum MacBook Pro 2021


Lees verder na de advertentie

De geruchtenmolen rond de nieuwe MacBook Pro 2021 draait al maanden op volle toeren. Er werd gespeculeerd over een release in de zomer, maar volgens Apple-insider Mark Gurman laat de lancering langer op zich wachten. Apple zou de vernieuwde 14-inch en 16-inch MacBook Pro 2021 ergens tussen september en november willen uitbrengen.

Releasedatum MacBook Pro 2021

In de laatste editie van zijn Power On-nieuwsbrief meldt Gurman dat de MacBook Pro’s in het derde kwartaal in productie gaan. Naar verwachting worden ze ‘uiterlijk tussen september en november’ door Apple aangekondigd, schrijft hij.

Eerder beweerde diezelfde Gurman dat de MacBook Pro 2021 al in de zomer zou verschijnen. Het was een opvallende voorspelling, want het is voor Apple vrij ongebruikelijk om in de zomer nieuwe Apple-producten te lanceren – zeker als ze spectaculair vernieuwd zijn.

Gurman blijft erbij dat Apple de nieuwe MacBook Pro al graag eerder had willen uitbrengen. Problemen met de productie van mini-ledschermen vertraagden de lancering echter, stelt hij. De nieuwe MacBook Pro-modellen zijn de eerste Macs met een mini-led-scherm. Eerder kondigde Apple al een iPad Pro 2021 aan die deze schermtechniek heeft.

Wanneer verschijnt de MacBook Pro 2021?


kooptip

De kans is dus groot dat Apple de MacBook Pro aankondigt in de herfst. We verwachten niet dat dit in september gebeurt. In september staat traditioneel een Apple-event op de planning dat in het teken staat van de nieuwste iPhone en Apple Watch. Ook is er een kans dat Apple dan nieuwe iPad-modellen of AirPods presenteert.

Een maand later volgt doorgaans een Apple-event waarin Macs in de spotlights staan. Vorig jaar vormde wel een uitzondering: de MacBook Air, MacBook Pro en Mac mini met M1-chip werden pas in november gepresenteerd. Dit late moment had echter te maken met de gevolgen van het coronavirus. De iPhone 12 werd ook pas in oktober gepresenteerd. Dit jaar pakt Apple het traditionele schema weer op, waardoor een release van de MacBook Pro in oktober het meest waarschijnlijk is.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg