Terug naar Release iOS 12 komt dichtbij: Apple lanceert elfde (!) bèta
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Release iOS 12 komt dichtbij: Apple lanceert elfde (!) bèta

Door Koen van Ekeren28 augustus 2018 09:283 min. leestijd0

Met iOS 12 concentreert Apple zich meer dan ooit op stabiliteit. Inmiddels heeft het bedrijf alweer de elfde ontwikkelaarsbèta van iOS 12 beschikbaar gesteld. Nog nooit werd het mobiele besturingssysteem zó grondig getest.

iOS 12 bèta 11

iOS 12 bèta 11

Vorig jaar, in de maanden na de lancering van iOS 11, haalde Apple veelvuldig het nieuws. Niet vanwege de vele grote nieuwe functies die iOS 11 met zich meebracht; de media-aandacht richtte zich op de vele bugs en beveiligingsproblemen die Apple’s software teisterden.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Met iOS 12 moet het roer om. Een aantal grote nieuwe functies werd in de ijskast gezet en Apple focust zich meer op de stabiliteit en kwaliteit van het besturingssysteem. Dit blijkt nu ook wel uit de hoeveelheid testversies van de software: 11. Niet eerder werden er zoveel bèta’s uitgegeven.

Een serie aan bètaversies wordt afgesloten met een Golden Master. Dit is de laatste testversie die Apple van een nieuw besturingssysteem uitbrengt, voordat de definitieve versie voor iedereen beschikbaar wordt gesteld. Doorgaans lanceert Apple de Golden Master medio september. Omdat er erg veel tijd zit tussen deze iOS 12 bèta 11 en de Golden Master, is het aannemelijk dat Apple nog een twaalfde testversie uitbrengt.

Nieuwe functies iOS 12

Ondanks dat Apple enkele grote functies uitstelde naar 2019, is iOS 12 een interessant besturingssysteem. Allereerst omdat het je iPhone of iPad sneller maakt. Dat is niet gebruikelijk: normaliter wordt je iOS-toestel juist trager van een grote iOS-update, maar door de focus op prestaties en stabiliteit is dat dit jaar anders.

Uiteraard zijn er ook weer nieuwe functies. Schermtijd bijvoorbeeld, waarmee je je iPhone-gebruik kunt inperken. Ook komen er gegroepeerde notificaties, is Niet storen enorm uitgebreid een introduceert Apple twee interessante nieuwe apps: de meet-app Meten en de automatisering-app Opdrachten (Shortcuts). iPhone X-bezitters kunnen los met de memoji: een animoji die sprekend op jou lijkt.

In ons iOS 12-dossier lees je meer over alle nieuwigheden en verfijningen van iOS 12.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

iOS 12 bèta installeren

De officiële release van iOS 12 vindt eind september plaats; dan is het besturingssysteem voor iedereen te downloaden.

Kun je niet wachten? Dan kun je alvast de publieke bèta op je iPhone of iPad zetten. In zo’n testversie kunnen wat foutjes geslopen zijn, maar omdat de testfase zich in zo’n vergevorderd stadium bevindt, is de bèta behoorlijk stabiel. Hoe je de publieke bèta downloadt op je iPhone of iPad, lees je in het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.

Meer weten over iOS 12?
Bekijk dit dossier

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar