Terug naar ‘Nieuwe iMac 2020 is nog niet zo vernieuwend’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Nieuwe iMac 2020 is nog niet zo vernieuwend’

Door Koen van Ekeren27 juli 2020 11:072 min. leestijd4

De kans is groot dat Apple deze zomer nog een nieuwe iMac uitbrengt, zo melden nieuwe geruchten. De Silicon-chip hoeven we daarbij niet te verwachten: die komt eind dit jaar als eerst bij de MacBook. En ook op een splinternieuw iMac-design moeten we nog niet te stevig hopen.

Release iMac 2020

Release iMac 2020

Op Twitter wordt door Apple-lekkers volop gespeculeerd over een snelle release van een nieuwe iMac. Als we Jon Prosser mogen geloven, wordt die in augustus gelanceerd. Helaas voegt Prosser daaraan toe dat de iMac geen herontwerp heeft. Eerder gingen er geruchten dat er een compleet opnieuw ontworpen iMac in de maak is, maar de desktopcomputer van Apple lijkt zijn gedateerde design dus nog even te houden.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De nieuwe Apple Silicon-chip heeft de iMac ook niet. Prosser spreekt van een Intel-gebaseerde iMac. De eerste Mac met een Silicon-processor zou een 13,3-inch MacBook Pro zijn, die vermoedelijk eind dit jaar uitkomt.

@Jioriku – een andere Apple-lekker – deelt soortgelijke tweets. Volgens de Twitter-gebruiker verschijnt er eerst een iMac die is voorzien van een 10e generatie Intel-processor. Een herontwerp van de iMac komt er niet. Dit bewaart Apple voor de eerste iMac met Silicon-chip.

De volgende iMac lijkt dus niet erg spannend te worden. Naast de processorupgrade gaan er geruchten dat je de iMac niet kunt voorzien van een Fusion Drive. Je zou nog alleen kunnen kiezen voor een SSD-opslag. Daarnaast lijkt de T2-beveiligingschip naar elk iMac-model te komen.

iMac met Apple Silicon

Het is opvallend dat Apple nog een Intel-iMac uitbrengt, omdat het bedrijf bezig is met een volledige transitie naar zijn Silicon-chips. We denken dat Apple met een Intel-gebaseerde iMac wil laten zien dat het de huidige Macs nog lang wil ondersteunen.

Het is nog onduidelijk wanneer de eerste Silicon-iMac verschijnt. Apple heeft eerder gezegd dat de eerste Apple Silicon Mac eind dit jaar wordt gelanceerd en zeer waarschijnlijk gaat het dan om een MacBook Pro. We kijken er niet gek van op als de iMac pas in 2021 volgt. De volledige transitie naar Silicon duurt volgens Apple ongeveer twee jaar.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Fred
Lezer
Fred

Beetje jammer dat Apple mijn iMac late 2012 Intel I5 model niet meer gaat ondersteunen bij de introductie van Big Sur. iMac draait nog fantastisch, vind ik wel teleurstellend. Voorlopig ook geen nieuwe iMac, eerst maar eens wachten op de iMac met Silicon processor.

4ene
Lezer
4ene

Wat mij vooral interesseert is hoe Photoshop v Adobe zich zal gedragen met de silicon processoren.
Is adobe er klaar voor? Ik hoef geen silicon iMac als er moeilijkheden v komen.
Dan nog liever een Windows pc.
Wie weet er meer over ?
Groeten

Rene
Lezer
Rene

Wat mij ook bezig houd: als apple een beetje met zijn tijd mee wil gaan , Zouden alle iMacs met ssd moeten uitgevoerd moeten worden tegen aannemelijke prijzen.
Men kan die ssd .s nu reeds krijgen, maar tegen waanzinnig hoge prijzen.
Je moet maar eens kijken tegen welke prijs je nu reeds een ssd kan kopen
Groeten

Rene
Lezer
Rene

Hopelijk zal de 23 inch iMac uitkomen met uitbreidbaar ram geheugen. Want ook een kleine verhoging v d ram Is stinkend duur.
Groeten