Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple VR-headset verschijnt mogelijk begin 2022

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple AR headset


Lees verder na de advertentie

Apple werkt volop aan allerlei nieuwe producten, waarbij de Apple Car en Apple Glass misschien het meest tot de verbeelding spreken. Minder bekend is dat de tech-gigant ook een VR-headset ontwikkelt. Volgens een nieuw gerucht is de releasedatum van die VR-headset begin 2022.

Release Apple VR-headset

De gerenommeerde tech-analist Yang Weilun van JPMorgan laat weten dat Apple de VR-headset in het eerste kwartaal van 2022 wil uitbrengen. Ook heeft de analist wat meer informatie over het nieuwe Apple-product: de headset zou zijn voorzien van een LiDAR-scanner, time-of-flight-sensor en zes lenzen.

LiDAR is een dieptesensor die we ook al kennen van de nieuwste iPhone 12 Pro en iPad Pro 2020. De sensor zal afstanden tussen objecten uit de echte wereld meten. Dit is een aanwijzing dat het apparaat naast virtual reality ook voor augmented reality (AR) kan worden gebruikt. Hierbij wordt de informatie als een extra laag over de werkelijke wereld gelegd.

Prijs VR-headset Apple

Eerder gingen er al geruchten dat de headset van Apple behoorlijk high-end is en flink aan de prijs is. Yang Weilun verwacht dit ook; de analist rekent op een prijs van meer dan 500 dollar, waarbij de verkoopprijs hoger is dan bij concurrerende VR-headsets.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Een bron van Bloomberg voorspelde eerder een prijskaartje van ten minste 900 dollar. Destijds kwamen er ook wat interessante specificaties naar buiten. De headset zou bijvoorbeeld een chip hebben die nog krachtiger is dan de huidige Apple Silicon-processor, genaamd M1.

Apple Glass

Yang Weilun laat ook iets los over de Apple Glass, die pas na de release van de VR-headset wordt verwacht. De analist acht het door de uitdagende specificaties ‘onwaarschijnlijk’ dat een lichtgewicht Apple Glass in de komende 12 tot 18 maanden wordt uitgebracht. Dat komt overeen met eerdere geruchten, waarin een release in 2023 werd voorspeld.

Bron: China Times