Terug naar Apple Reality: release headset is uitgesteld naar deze datum
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Reality: release headset is uitgesteld naar deze datum

Door Koen van Ekeren16 februari 2023 09:142 min. leestijd0

Het zag ernaar uit dat de mixed reality-headset van Apple in april zou verschijnen, maar de aankondiging van de headset is opnieuw uitgesteld. Dit meldt de betrouwbare Apple-insider Mark Gurman. De release van de Apple Reality wordt nu in juni verwacht.

Apple Reality Pro

Release Apple Reality

De lancering is dan tijdens de jaarlijkse Worldwide Developers Conference (WWDC), weet Gurman op basis van bronnen die anoniem willen blijven. De WWDC organiseert Apple meestal begin juni. Dit is ook het moment waarop Apple de nieuwe besturingssystemen aankondigt, waaronder iOS 17.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Apple was naar verluidt van plan om de headset (die waarschijnlijk de naam Apple Reality of Apple Reality Pro krijgt) in april te introduceren, maar dit bleek niet haalbaar. Dit omdat ‘producttests aantonen dat zowel hardware- als softwareproblemen nog moeten worden gladgestreken’, aldus Gurman.

Wéér uitstel

Het is niet voor het eerst dat de beoogde releasedatum wordt verplaatst. Vorig jaar waren er aanwijzingen dat de tech-gigant uit Cupertino mikte op een release eind 2022. De Apple Reality werd vervolgens uitgesteld tot januari van dit jaar. Later hoorden we april en nu is de aankondiging dus op z’n vroegst in juni.

Meestal wordt de WWDC gehouden in de eerste of tweede week van juni. Het event staat doorgaans in het teken van nieuwe software. Dit jaar presenteert Apple dan iOS 17, iPadOS 17, macOS 14, tvOS 17 en watchOS 10. Af en toe verrast Apple ook met nieuwe hardware en bij WWDC 2023 zijn de schijnwerper mogelijk vooral gericht op de nieuwe Apple Reality.

Wat kan de Apple Reality?

Ondanks dat Apple de headset nog niet heeft aangekondigd, zijn er dankzij het geruchtencircuit al veel details bekend. De functies zouden vergelijkbaar zijn met de Meta Quest Pro, maar de Apple Reality heeft een dun en lichtgewicht design. Je kunt wisselen tussen virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Bij VR word je ondergedompeld in een virtuele wereld, terwijl AR een laag toevoegt aan de ‘normale’ wereld.

Apple Reality 3D wereld

Veel apps die we van de iPhone en Mac kennen, komen naar de headset van Apple, zoals Safari, Foto’s, Mail en Berichten. Ook legt Apple de focus op video-apps, waarmee je met de headset in een bioscoop-achtige setting een film bekijkt. De Apple Reality kan verder functioneren als een extern scherm voor je Mac.

Wil je meer weten over wat je kan met de Apple Reality? Check ons dossier:

Meer weten over Apple Reality?
Bekijk dit dossier
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar