Terug naar Nieuwe AirPower-afbeelding gelekt: vandaag de release?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Nieuwe AirPower-afbeelding gelekt: vandaag de release?

Door Koen van Ekeren22 maart 2019 09:502 min. leestijd0

Deze week pakte Apple volop uit met nieuwe producten. Maandag waren er nieuwe iPads, dinsdag iMacs en woensdag AirPods 2. Donderdag bleef een nieuw product uit, maar Apple lijkt nog niet klaar met de aankondigingen. In de broncode van de Australische Apple-website werd namelijk een nog niet verschenen productfoto van AirPower ontdekt.

AirPower release

AirPower release

Op de bovenstaande foto, ontdekt door Twitter-gebruiker Michael Bateman, zien we de oplaadmat van Apple in volle glorie, met daarop de iPhone XS en AirPods 2 in draadloze oplaadcase. De foto was verborgen in de broncode van de AirPods-pagina. Inmiddels heeft Apple ze weer weggehaald. De oplaadmat verschilt niet van eerdere productfoto’s.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Het zijn niet de eerste aanwijzingen waaruit blijkt dat de AirPower release eraan zit te komen. In de code van de testversie van iOS 12.2 werden verwijzingen gevonden naar de oplaadmat. De software wordt waarschijnlijk volgende week vrijgegeven, mogelijk na de keynote. Met AirPower kun je tot drie Apple-producten tegelijk opladen: een iPhone, Apple Watch en AirPods 2. Uniek is dat het niet uitmaakt waar je de producten op de mat neerlegt.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

Voor dit laatste was er een technisch hoogstandje nodig. Maar nog voordat dit was gerealiseerd, beging Apple medio 2017 een zeldzame blunder: het kondigde AirPower al aan. Begin 2018 zou de release volgen.

Die release kwam er dus niet. Door allerlei problemen met de techniek en software bleef een lancering uit. Even was er zelfs sprake van dat AirPower nooit meer zijn opwachting zou maken. Apple wilde het concept en handelsmerk verwerken in een compleet nieuw product.

AirPower lancering

Nu lijkt een AirPower lancering dus dichtbij. Omdat Apple alle andere producten al vóór de keynote van maandag via een persbericht aankondigde, verwachten we dezer dagen ook iets van AirPower. Een aankondiging in het weekend is niet des Apple’s, dus wat blijft over: vandaag. Laten we het hopen.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar