Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac ūü§Ė
Cover van

Nieuwe AirPower-afbeelding gelekt: vandaag de release?

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
AirPower


Lees verder na de advertentie

Deze week pakte Apple volop uit met nieuwe producten. Maandag waren er nieuwe iPads, dinsdag iMacs en woensdag AirPods 2. Donderdag bleef een nieuw product uit, maar Apple lijkt nog niet klaar met de aankondigingen. In de broncode van de Australische Apple-website werd namelijk een nog niet verschenen productfoto van AirPower ontdekt.

AirPower release

Op de bovenstaande foto, ontdekt door Twitter-gebruiker Michael Bateman, zien we de oplaadmat van Apple in volle glorie, met daarop de iPhone XS en AirPods 2 in draadloze oplaadcase. De foto was verborgen in de broncode van de AirPods-pagina. Inmiddels heeft Apple ze weer weggehaald. De oplaadmat verschilt niet van eerdere productfoto’s.

Het zijn niet de eerste aanwijzingen waaruit blijkt dat de AirPower release eraan zit te komen. In de code van de testversie van iOS 12.2 werden verwijzingen gevonden naar de oplaadmat. De software wordt waarschijnlijk volgende week vrijgegeven, mogelijk na de keynote. Met AirPower kun je tot drie Apple-producten tegelijk opladen: een iPhone, Apple Watch en AirPods 2. Uniek is dat het niet uitmaakt waar je de producten op de mat neerlegt.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot ‚ā¨486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Voor dit laatste was er een technisch hoogstandje nodig. Maar nog voordat dit was gerealiseerd, beging Apple medio 2017 een zeldzame blunder: het kondigde AirPower al aan. Begin 2018 zou de release volgen.

Die release kwam er dus niet. Door allerlei problemen met de techniek en software bleef een lancering uit. Even was er zelfs sprake van dat AirPower nooit meer zijn opwachting zou maken. Apple wilde het concept en handelsmerk verwerken in een compleet nieuw product.

AirPower lancering

Nu lijkt een AirPower lancering dus dichtbij. Omdat Apple alle andere producten al v√≥√≥r de keynote van maandag via een persbericht aankondigde, verwachten we dezer dagen ook iets van AirPower. Een aankondiging in het weekend is niet des Apple’s, dus wat blijft over: vandaag. Laten we het hopen.