Terug naar Release AirPods 2 lijkt aanstaande na keuring Bluetooth SIG
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Release AirPods 2 lijkt aanstaande na keuring Bluetooth SIG

Door Koen van Ekeren7 november 2018 09:222 min. leestijd0

Velen hoopten dat Apple zijn nieuwe draadloze oordopjes onthulde tijdens het recente Apple Event in New York. Dat gebeurde niet, maar de oordopjes zijn inmiddels goedgekeurd door keuringsinstantie Bluetooth SIG. En dat betekent dat een release waarschijnlijk niet ver weg is …

AirPods 2

Release AirPods 2

Apparaten die met bluetooth werken moeten worden geregistreerd bij Bluetooth SIG. Deze keuring vindt doorgaans vlak voor de release plaats, dus een lancering van de AirPods 2 lijkt aanstaande te zijn. De draadloze oordopjes van Apple zijn geregistreerd onder de modelnummers A2031 en A2032, zo ontdekte MySmartPrice.

De certificering verklapt dat de AirPods een ondersteuning voor Bluetooth 5.0 hebben. Dit zorgt voor een beter bereik, hogere doorvoersnelheid en een lager energieverbruik.

iCreate 107
iCreate 107
Apple's Netflix voor álles

Verder is het interessant dat het om twee modellen gaat, want de eerste generatie AirPods verscheen in een enkele versie. Waarschijnlijk lanceert Apple een goedkope en een high-end-versie. Volgens geruchten is de duurdere versie voorzien van noise-cancelling en beter bestand tegen regen en zweet. Bovendien zou Apple biometrische sensoren willen toevoegen, bijvoorbeeld om je hartslag te meten.

Wat beide modellen lijken te krijgen, is een nieuwe chip die het mogelijk maakt om Siri via de woorden ‘Hé Siri’ te activeren’. Op dit moment moet je daarvoor nog twee keer op de oortjes tikken. Ook ondersteunen beide AirPods naar verluidt Apple’s nieuwe draadloze oplader AirPower.

Prijs AirPods 2

Hoeveel de high-end versie moet kosten is nog afwachten, maar Bloomberg schreef dat ze aanzienlijk duurder worden. De huidige AirPods kosten 180 euro – de dure versie tikt misschien wel de 300 euro aan.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
AirPods
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar