Terug naar Rekent de iPhone 6s Plus af met bendgate? (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Rekent de iPhone 6s Plus af met bendgate? (video)

Door Laura Grootaarts25 september 2015 14:342 min. leestijd0

Het was toen vorig jaar de iPhone 6 Plus verscheen een behoorlijke rel: bendgate. De iPhone zou gemakkelijk te verbuigen zijn. Een dagje in een broekzak en dan was in sommige gevallen het kwaad al geschied. Een filmpje waarin een iPhone met blote handen moeiteloos verbogen werd, is inmiddels bijna 70 miljoen keer bekeken.

iPhone 6s Plus onderworpen een een buigtest

Dus wat doe je als je een jaar later weer een nieuwe en verbeterde iPhone aanschaft? Juist ja, je onderwerpt je nieuwe telefoon direct aan eenzelfde soort buigtest. Je pakt een iPhone ter waarde van zo’n 1.000 euro stevig vast met beide handen, zet je schrap, en probeert hem als een malle te verbuigen. (Wij raden je niet aan om dit thuis te proberen. Net zoals we je ook niet aanraden om je iPhone tegen een muur te gooien. Of  om een selfie te maken met een haai.)

De heer in de onderstaande video krijgt het in eerste instantie niet voor elkaar. Hij voelt de telefoon verbuigen maar uiteindelijk springt hij steeds weer keurig terug in zijn oorspronkelijke vorm. De hoogste tijd dus om hulptroepen in te schakelen …

Voorkomen van een tweede bendgate

Apple houdt tot op de dag van vandaag vol dat er niets mis was met de iPhones van vorig jaar. Maar ze hebben toch duidelijk de moeite gedaan om een nieuwe bendgate te voorkomen. Voor de iPhone 6s Plus heeft Apple gekozen voor een stevigere behuizing gebaseerd op aluminium 7000, dat ook in de Apple Watch Sport is gebruikt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar