Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Koop een refurbished iPhone, plant een boom!

Auteur: Laura Grootaarts
3 reacties
iPhone foto van boom


Lees verder na de advertentie

Staatsbosbeheer en Refurbished.nl slaan de handen ineen voor een beter milieu. Vanaf dit najaar wordt er bij iedere bestelling een boom geplant bij natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof af: goed nieuws voor het klimaat dus!

Samenwerking Staatsbosbeheer en Refurbished.nl

Het nieuws over de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Refurbished.nl komt een week nadat Apple zijn ambitieuze klimaatplannen bekendmaakte. Apple wil al in 2030 CO2-neutraal zijn en om dat voor elkaar te krijgen, hebben ze diverse plannen bedacht. Zo is er Dave: een nieuwe recycle-robot die jouw oude iPhone uit elkaar haalt, op zoek naar herbruikbare materialen. En Apple neemt diverse compensatiemaatregelen door te investeren in natuurlijke CO2-verwijderaars als bossen.

Refurbished.nl doet dit laatste nu dus ook, maar dan op lokaal niveau. ‘We hebben expliciet gekozen voor een lokaal natuurgebied, omdat wij geloven in verandering aanbrengen op lokaal niveau’, zo zegt het bedrijf in een statement. Vanaf december gaan de bomen de grond in. Locaties waar dit gebeurt, worden gemarkeerd door paaltjes met informatie over de samenwerking.

Nog jaren vooruit met je refurbished toestel

Als je je best doet om een duurzaam leven te leiden, dan is de aankoop van een refurbished toestel sowieso een goed idee. Je draagt hiermee bij aan een circulaire economie want het toestel belandt niet bij het afval, maar krijgt een tweede leven.


kooptip

Fijn daarbij is dat Apple garant staat voor jarenlange ondersteuning. Met een refurbished iPhone 11 uit 2019 kun je nog zomaar een paar jaar vooruit. Ieder jaar is er een grote update, dit jaar is dat iOS 14. En alle iPhones en iPads die iOS 13 aankonden, ondersteunen ook iOS 14 dat dit najaar verschijnt.
Dat betekent dus dat alle toestellen nog een jaartje extra mee kunnen – het oudste nog geschikte toestel komt uit 2014! Tegen die tijd is je boompje in Baarn al flink op weg om een woudreus te worden.

Refurbished.nl

Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone die helemaal wordt schoongemaakt, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Refurbished.nl is daarin gespecialiseerd. Bovendien heeft het bedrijf een missie: het realiseren van een circulaire samenleving, waarin producten hergebruikt worden.