Terug naar Koop een refurbished iPhone, plant een boom!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Koop een refurbished iPhone, plant een boom!

Door Laura Grootaarts31 juli 2020 12:152 min. leestijd3

Staatsbosbeheer en Refurbished.nl slaan de handen ineen voor een beter milieu. Vanaf dit najaar wordt er bij iedere bestelling een boom geplant bij natuurgebied Lage Vuursche in Baarn. Bomen nemen CO2 op en geven zuurstof af: goed nieuws voor het klimaat dus!

iPhone foto van boom

Samenwerking Staatsbosbeheer en Refurbished.nl

Het nieuws over de samenwerking tussen Staatsbosbeheer en Refurbished.nl komt een week nadat Apple zijn ambitieuze klimaatplannen bekendmaakte. Apple wil al in 2030 CO2-neutraal zijn en om dat voor elkaar te krijgen, hebben ze diverse plannen bedacht. Zo is er Dave: een nieuwe recycle-robot die jouw oude iPhone uit elkaar haalt, op zoek naar herbruikbare materialen. En Apple neemt diverse compensatiemaatregelen door te investeren in natuurlijke CO2-verwijderaars als bossen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Refurbished.nl doet dit laatste nu dus ook, maar dan op lokaal niveau. ‘We hebben expliciet gekozen voor een lokaal natuurgebied, omdat wij geloven in verandering aanbrengen op lokaal niveau’, zo zegt het bedrijf in een statement. Vanaf december gaan de bomen de grond in. Locaties waar dit gebeurt, worden gemarkeerd door paaltjes met informatie over de samenwerking.

Nog jaren vooruit met je refurbished toestel

Als je je best doet om een duurzaam leven te leiden, dan is de aankoop van een refurbished toestel sowieso een goed idee. Je draagt hiermee bij aan een circulaire economie want het toestel belandt niet bij het afval, maar krijgt een tweede leven.

Fijn daarbij is dat Apple garant staat voor jarenlange ondersteuning. Met een refurbished iPhone 11 uit 2019 kun je nog zomaar een paar jaar vooruit. Ieder jaar is er een grote update, dit jaar is dat iOS 14. En alle iPhones en iPads die iOS 13 aankonden, ondersteunen ook iOS 14 dat dit najaar verschijnt.
Dat betekent dus dat alle toestellen nog een jaartje extra mee kunnen – het oudste nog geschikte toestel komt uit 2014! Tegen die tijd is je boompje in Baarn al flink op weg om een woudreus te worden.

Refurbished.nl

Een refurbished iPhone is een tweedehands iPhone die helemaal wordt schoongemaakt, gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Refurbished.nl is daarin gespecialiseerd. Bovendien heeft het bedrijf een missie: het realiseren van een circulaire samenleving, waarin producten hergebruikt worden.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rico
Lezer
Rico

Een iPhone 11 uit 2017?!?!?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Goed gespot, dat moet natuurlijk 2019 zijn.

Rico
Lezer
Rico

Ik zie de correctie 😉